Benzile dedicate pentru autobuze se extind. În ce zone va funcţiona sistemul chiar din aceste zile FOTO

Benzile dedicate pentru autobuze se extind. În ce zone va funcţiona sistemul chiar din aceste zile FOTO
Primarul Emil Boc a anunţat că în aceste zile va fi implementat sistemul de bandă dedicată special pentru autobuze şi troleibuze într-o zonă centrală a municipiului.

Boc a informat, în emisiunea matinală a REALITATEA FM Cluj, că luni sau marţi, în funcţie de cum va permite vremea, va fi amenajată o bandă dedicată doar pentru mijloacele de transport în comun din Piaţa Cipariu, până în zona Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi a Regionalei CFR.

Oamenii municipalităţii lucrează deja la amenajarea acestei benzi (galerie foto). Banda specială pentru autobuze şi troleibuze va fi delimitată prin stâlpişori, iar semaforizarea va fi modificată pentru a oferi mijloacelor de transport public linia lor directă, a informat Boc.

Primarul a mai afirmat că experţii municipalităţii analizează dacă poate fi introdusă o bandă dedicată pentru autobuze şi troleibuze într-o altă zonă foarte aglomerată din centru, pe direcţia de mers de la Prefectura Cluj, spre Sora Shopping Center, str. Memorandumului şi apoi spre str. Moţilor.

„Aştept un răspuns vital la întrebarea dacă de la Sora până la colţ cu strada Regele Ferdinand putem crea o bandă suplimentară pentru ceea ce va însemna bandă dedicată pentru autobuz, dacă putem să luăm puţin din ambele trotuare, şi de pe o parte şi de pe alta, astfel încât să asigurăm continuitate pe lângă Consulatul Maghiar şi str. Memorandumului. Obiectivul este să creăm bandă dedicată pe ambele laturi, şi dinspre Mănăştur spre Mărăşti, dar şi invers", a declarat Boc.

Edilul a precizat că aceste benzi dedicate pentru transport ar putea fi folosite şi de către taximetrişti şi biciclişti, cu condiţia să nu obstrucţioneze deplasarea autobuzelor şi a troleibuzelor.

Comenteaza