Biciclete cu autoservire şi piste până în Apahida şi Floreşti, în 18 luni la Cluj-Napoca

Biciclete cu autoservire şi piste până în Apahida şi Floreşti, în 18 luni la Cluj-Napoca
Proiectul pentru serviciul de transport urban cu biciclete care urmăreşte amenajarea a 50 de staţii de autoservire în Cluj-Napoca a trecut de evaluarea experţilor independenţi, informează Primăria.

Aceasta este ultima etapă de evaluare înaintea aprobării finanţării şi vine după ce experţii independenţi avizaţi de Ministerul Dezvoltării au finalizat vizita în teren a proiectului. "Acesta este ultimul pas înainte de aprobarea finanţării, în care se verifică viabilitatea şi eligibilitatea din punct de vedere tehnic a unui proiect", spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

„În acest moment aşteptăm aprobarea finanţării, iar apoi urmează o perioadă de precontractare şi semnarea oficială a contractului. Odată asigurată finanţarea proiectului, care este în procent de 98% nerambursabilă, urmează implementarea, respectiv licitaţiile şi execuţia staţiilor de self-service. Dacă totul merge conform graficului, în 18 luni de la începerea execuţiei vom avea la Cluj-Napoca un sistem de bike-sharing cum există în marile capitale ale Europei", a declarat primarul Sorin Apostu într-un comunicat de presă. Vezi detalii despre proiect

Proiectul urmăreşte înfiinţarea unei reţele de 50 de puncte intermodale în Cluj-Napoca. "Practic, după o înregistrare prealabilă şi o generare de card de membru, utilizatorul se autentifică la sistem şi i se eliberează automat o bicicletă pe care o poate folosi şi apoi depune în oricare alt rastel automatizat din sistem", explică reprezentanţii Primăriei.

Proiectul urmăreşte printre altele înfiinţarea unei reţele de aproximativ 40 de kilometri de piste de biciclete, care fac legătura şi cu comunele limitrofe Floreşti şi Apahida.

Comenteaza