Bilanţul DNA: Anul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA

Bilanţul DNA: Anul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a declarat marţi, la bilanţul DNA, că în 2014 a fost înregistrat cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi.

Codruţa Kovesi a afirmat că anul trecut instituţia pe care o conduce a cerut Parlamentului încuviinţarea începerii urmăriii penale şi arestării pentru nouă parlamentari şi pentru 12 actuali şi foşti miniştri.

"Este cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA. Investigarea faptelor de corupţie la nivel înalt va continua", a declarat Kovesi.

În acelaşi timp, şefa DNA a subliniat activitatea întreprinsă de procurorii anticorupţie de la Cluj.

"Trebuie evidenţiată aici investigarea unor cazuri de amploare, cu impact deosebit în rândul societăţii efectuate de colegii din Braşov, Cluj, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Timişoara şi Suceava. O creştere semnificativă a volumului de activitate şi a numărului de rechizitorii s-a înregistrat la serviciile teritoriale Constanţa, Craiova, Bacău, Galaţi, Iaşi, Alba şi Târgu Mureş", a adăugat ea.

La prezentarea bilanţului DNA au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta, şeful interimar al SRI, Florian Coldea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Interne, Gabrile Oprea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, vicepreşedintele CSM, Bogdan Gabor, şi reprezentanţi ai ambasadelor.

 

Comenteaza