Biserica reformată face cămin de vârstnici în Gheorgheni

Biserica reformată face cămin de vârstnici în Gheorgheni

Eparhia reformată din Ardeal dorește să ridice acolo un centru de vârstnici in Gheorgheni. 

''Documentaţia se întocmeşte pentru stabilirea elementelor urbanistice în vederea desființăriicorpului C1 existent și extinderea corpului C2 în vederea realizării unui imobil cu funcțiuni de sănătate șiasistență socială, împrejmuire teren, acces auto și pietonal,în conformitate cu Planul Urbanistic General. Imobilele se află în proprietatea privată a Eparhiei Reformate din Ardeal, pe strada Zambilei, nr. 5-7'', se arata in documentatia publicata pe site-ul primariei.

Se propune, în prima fază, demolarea integrală aconstrucției C1, cu imediata extindere a construcției C2 existente. Extinderea propusă constă în construirea unui nou corp declădire S+P+3, spre stradă, alipită celui rămas în picioare, pe structură independentă cu zidărie portantă,urmând să existete două construcții independente din punct de vedere structural, dar cu o singurăfuncțiune. Corpurile vor fi legate prin circulaţii la fiecare nivel. Corpul C2 actual rămâne nemodificat, cu excepția fațadelor care vor fi armonizate cu corpul de extindere, astfel încât cele două să aibă înfățișarea unui tot unitar. Capacitatea de cazare, comparti-mentarea, regimul de înălțime, dotările rămân nemodificate în corpul C2 actual, cu exceptia legării holuluipentru acces continuu din partea care se păstrează în partea de extindere. Destinația clădirii în configuraţia nouă este cămin pentru vârstnici.

Accesul pietonal se realizează direct din strada Zambilei, stradă cu profil stabilit asupra căruia nuse intervine. Accesul auto se realizează tot din strada Zambilei, se propun 4 locuri de parcare. Proiectul va fi discutat, marti, in Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) 

Comenteaza