Bloc de 12 etaje într-o zonă cu trafic infernal. Constructorul este partener de afaceri cu Nicolae Căpușan și Teodor Pop-Pușcaș

Bloc de 12 etaje într-o zonă cu trafic infernal. Constructorul este partener de afaceri cu Nicolae Căpușan și Teodor Pop-Pușcaș
Floreștiul este extrem de încărcat, din punct de vedere urbanistic

Un bloc de 12 etaje a fost aprobat joi. ”Dumnezeu să aibă grijă de noi. De nervii, stresul și tensiunea cu care ne vom confrunta!”

În timp ce, la Cluj, construcțiile în zonele cu trafic aglomerat sunt blocate, în Florești este pe dos: sunt încurajate. Potrivit unui activist civic din comuna clujeană, pe strada Avram Iancu au fost aprobate blocuri de 12 etaje. Adică la puzderia de mașini care circulă pe DN1 se vor mai adăuga alte câteva sute, în condițiile în care colacul de salvare numit centura metropolitană este un proiect pentru (cel mai devreme) 2024.

”Vom avea blocuri de 12 etaje pe Avram Iancu! La ședința de azi a Consiliului Local Florești, la propunerea primarului Horia Șulea, au fost aprobate construcția de blocuri de 12 etaje pe strada Avram Iancu. Sute, poate chiar o mie de apartamente, cu alte sute de mașini vor tranzita zilnic drumul național Florești-Cluj Napoca, drum de 6 km pe care acum facem o oră, o oră și jumătate, în fiecare dimineață și după-masă. Alt proiect similar, cu alte sute de apartamente, se va face tot în apropiere, în zona Oncos. Dumnezeu să aibă grijă de noi. De nervii, stresul și tensiunea cu care ne vom confrunta!”, a scris Daniel Meze, pe Facebook.

Primul bloc de 12 etaje aprobat ar urma să fie construit de societatea Cristal Turism SRL. Aceasta aparține familiei Salanță. Vasile Salanță deține și firme care Mot Construct, Someșul Cald Producție sau Atlass Group, potrivit datelor termene.ro. Prin Mot Construct, omul de afaceri a construit un ansamblu de blocuri de trei etaje în Florești, pe strada Porii, prin derogare de la Consiliul Local obținută în 2015, întrucât PUG-ul prevedea că pe strada respectivă nu se pot ridica decât imobile cu un etaj. În Mot Construct mai sunt în acționariat Camelia și Gabriel Bălaș, deținătorii brandului ”Puiul regal”.

De asemenea, conform termene.ro, Salanță este asociat în Euro Hunter SRL, o firmă care se ocupă cu piscinultura, cu nume celebre din high-life-ul Clujului: cunoscutul dezvoltator imobiliar Nicolae Căpușan și fostul șef al Poliției Cluj, Teodor Pop-Pușcaș, acum patron de hotel și de societate de protecție și pază.

Recent, Primăria Florești a recăpătat dreptul de a elibera autorizații de construire, printr-o decizie a instanței. Asta după ce, la începutul anului, vechiul plan urbanistic general și-a încetat valabilitatea și nu a mai putut fi prelungit, iar noul PUG nu a fost încă aprobat. Absența planului nu afecta însă imobilele care au nevoie de derogări, cum este acesta, ci doar cele care se aliniau la PUG.

Tot în ședința de Consiliu Local Florești de joi, Salanță a mai repurtat o victorie imobiliară. I s-a aprobat și ”Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.Z. - CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE, CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+2E+Er, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, AMENAJARE ACCES, EXTINDERE REȚELE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI", situat în Florești,str. Abatorului, F.N, având ca beneficiari pe SC CRISTAL TURISM SRL, SC SOMESUL CALD PRODUCTIE SRL”.

Comenteaza