Blocul de 13 etaje de pe Parâng nu are niciun aviz de la primărie. Radu Raţiu: ''Regimul de înălțime acolo e de P+4"

Blocul de 13 etaje de pe Parâng nu are niciun aviz de la primărie. Radu Raţiu: ''Regimul de înălțime acolo e de P+4"

Clujenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva construirii blocului de 13 etaje din zona La Terenuri. Municipalitatea îi asigură ca nu va fi aprobat în această formă.

"Acest proiect imobiliar a sosit în Primăria Cluj-Napoca acum doi ani. Foarte important de știut este că în acest timp, proiectul nu a primit niciun aviz de la municipalitate: nici de la siguranța circulației, nici de la comisia de urbanism. În momentul de față este pusă în dezbatere a două formă a proiectului: am fost la fața locului și nici măcar nu era afișată planșa corect. Noi cerem transparență.

Acel proiect este pe Aleea Tazlău. Dezvoltatorul nu spune că ar fi pe strada Parâng, dar accesul se face pe această stradă înfundată, pe lângă o grădiniță, o alee sufocată deja de trafic, iar regimul de înălțime în acea zonă este de doar P+4. Acel proiect ar aduce și beneficii în zonă: amenajare de spațiu verde, dar soluția cu care au venit este total neinspirată. Un imobil de 13 niveluri acolo nu este o soluție corectă.

Oamenii cu bună-credință au venit la o întâlnire la fața locului. Au mai fost și alți consilieri locali, am discutat cu oamenii și am spus că noi, primăria, nu am dat niciun accept pentru varianta în lucru. Ne dorim să se facă, dar nu în propunerea existența.

Prin planul urbanistic zonal, imobilul poate avea mai mult de patru etaje, dar de doi ani de zile proiectul bate pasul pe loc și nu văd în viitorul apropiat un astfel de bloc să fie aprobat, cu siguranță nu un P+13, și nu pe planul urbanistic general actual", a explicat Radu Rațiu, consilier local și membru în Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, la ZIUA LIVE.

"Cel mai probabil proiectul va ajunge pe masa comisiei de urbanism. M-am obligat să anunț personal vecinii când vine acest moment, ca să poată participa. Orice cetățean poate să participe și să își spună oful, în Comisia de Urbansim. Părerea mea este personală: sunt, în momentul de față, împotriva modalității în care este expus", a mai spus consilierul.

Blocul dorit în cartierul Mănăștur a fost reconfigurat pe planșe, iar are acum 13 etaje. Proiectanții de la Trans-Form propuneau inițial două blocuri cu 10 niveluri. În această a doua fază a proiectului, cu o singură clădire în L, supusă dezbaterii publice, se propun 180 de apartamente, spații comerciale și un restaurant la parter si 290 de locuri de parcare.

Beneficiar, conform presei locale, este societatea Geromed Delta. Proiectul nu a fost încă avizat de arhitecții din Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. Săptămâna trecută, mănășturenii din zonă au protestat în stradă. 

Comenteaza