Blocul patronilor Diferit, de lângă Parcul Central, amânat de vecini în comisia de urbanism

Blocul patronilor Diferit, de lângă Parcul Central, amânat de vecini în comisia de urbanism

Familia Petri, cea care deține compania de construcţii Diferit din Cluj-Napoca și care a câștigat mai multe licitații în oraș - modernizarea bdului 21 Decembrie fiind cea mai nouă și lăudată de edilul Emil Boc - a venit în Comisia de Urbanism cu un PUD pentru un bloc lângă Parcul Central.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Beneficiarul dorește demolarea clădirilor existente și construirea unui imobil cu funcțiune mixtă: locuințe și servicii / spațiu comercial la parter, având regim de înălțime 2S+P+2E+M(R)

Destinația clădirilor:
‐ Corpul C1 cu regim de înălțime P+M, având suprafața construită de 56 mp ‐ locuință
‐ Corpul C2 cu regim de înălțime P, având suprafața construită de 281 mp ‐ locuință

Nivelurile subterane vor adăposti un parcaj subteran cu 49 de locuri spre str.G.Coșbuc și spații tehnice spre curte. Parterul va avea pe zona dinspre str.G.Coșbuc un spațiu comercial, care beneficiază de intrare separată de pe stradă, având cota pardoselii la nivelul trotuarului. Restul parterului și etajele vor adăposti apartamente de una, două sau trei camere, având deschideri spre logii sau terase înierbate.

Total locuri de parcare necesare: 36 locuri
Total locuri de parcare propuse: 49 locuri (în garaj subteran)
Total locuri de parcare pentru biciclete propuse: 34 locuri (în garaj subteran) ‐ 1 loc / 1 ap

Accesul auto și pietonal pe amplasamentul studiat se face de pe latura estică, din strada George Coșbuc. 

Terenul studiat se află în proprietatea beneficiarilor investiției, Petri Nicolae și Petri Daniela Denisa și este înscris în cartea funciară cu nr. CF 339339, având suprafața de 1990mp. Proiectant general: s.c. FRAGMENTUM s.r.l., proiectant de specialitate: Arh. Sorin Scripcariu. 

În ședința de urbanism, vecinii s-au plâns că noua construcție necesitată unui aviz de la comisia de monumente pentru comasările acesteia: limita de construire în adâncime pe parcelă de 35 de metri, față de , 40 de metri în proiect. Proiectul urmează să revină în comisie cu o amplasare a clădirii care să se încadreze în limite. 

Amintim că, familia Petri dorește să construiască peste drum și un aparthotel - cu subsol, parter, trei etaje și mansardă, deservit de 15 locuri de parcare. Proiectul a primit avizul comisiei, după lungi discuții în care vecinii arătau probleme legate de accesul comun a două imobile la parcarea subterană și astfel un flux continu de mașini pe la geamurile lor. În final, s-a decis să nu existe această posibilitate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza