Blocuri cu 200 de apartamente, clădire de bioruri de 8 etaje şi un LIDL lângă Gara Cluj-Napoca. Investitori, Ciorcilă şi Goia

Blocuri cu 200 de apartamente, clădire de bioruri de 8 etaje şi un LIDL lângă Gara Cluj-Napoca. Investitori, Ciorcilă şi Goia

Proiectul de restructurare urbană de pe platforma Tehnofrig revine în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). În lateralul magazinului Dedeman, pe 1,3 hectare, se vor construi blocuri de locuinţe, clădiri birouri şi un Lidl. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul imobiliar menţionat mai sus va fi amplasat pe terenul de aproape 3,5 hectare de pe strada Fabricii de Chibrituri nr. 5-11. Terenul este deținut de GEAINV SA ( 19.475mp) și Lidl România (15.000 mp).

"Prin proiect se propune studierea din punct de vedere urbanistic prin intermediul unei documentatii Plan Urbanistic Zonal a intregului amplasament format din parcelele mentionate anterior în vederea amplasarii a unui spațiu comercial cu produse alimentare și nealimentare, inclusiv vanzare cu amanuntul, un imobil cu functiuni tertiare conform contractului de restructurare, un imobil birouri / servicii, sidoua corpuri de locuinte colective. De asemenea se dorește amenajarea incintei prin sistematizarea verticala a terenului, amplasare de locuri de parcare, alei carosabile și pietonale, amplasare totem și panouri publicitare, respectiv imprejmuirea terenului. Accesul principal in zona reglementata se realizează din strada Fabricii de Chibrituri", se arată în documentele depuse pentru şedinţa comsiei de urbanism.

Aşadar, va fi ridicată o clădire de birouri de opt etaje, plus un etaj retras și altul tehnic. Cele două imobile de locuinţe vor avea tot 8 etaje, dar cu nivele mai joase. Lidl va avea 155 de locuri de parcare disponibile, iar birourile şi locuinţele 299 auto şi 299 velo. 

Firma GEAINV SA, fostă Tehnofrig Imobiliare, aflată în sfera de influenţă a doi dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Cluj, Horia Ciorcilă şi Dorel Goia, mai are în avizare un PUZ în zonă, peste râul Nadăș, pentru un ansamblu cu 10 blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje. Cele două proiecte vor fi legate.

Totodată va fi realizată o trecere pentru pietoni și se va semaforiza intersecția dintre strada Fabricii de Chibrituri și strada Gării. Accesul principal la viitorul ansamblu de locuințe se realizează din strada Fabricii de Chibrituri. Accesul la parcela Lidl se realizeaza pe drumul existent pe latura vestică a terenului.

Zona Gării se aglomerează. Birouri cu 6 etaje, în zona Dedeman

Amintim că, la început de 2021, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizaţia deconstruire pentru un proiect imobiliar pe fosta platformă Tehnofrig. Nord Conforest Invest vrea să ridice un imobil de birouri cu 6 etaje pe strada Fabricii de Chibrituri, numerele 5-11, frontul vestic. Practic este vorba de o clădire cu funcțiuni mixte care va avea o înălțimea maximă de 2S+P+6E (25 metri), cu circulație și acces din strada Fabricii de Chibrituri.

Prin contractul de reabilitare urbană pe care Nord Conforest îl va încheia cu primăria, beneficiarul se angajează să reabiliteze zona verde de pe domeniul public, din profilul străzii Fabricii de Chibrituri – tronsonul dintre strada Gării și strada Steluței și să înierbeze și planteze 45 de arbori de tip catalpa bignonioides „nana”, arbori foioși decorativi, ce cresc până la 15 metri înălțime.

Totodată proprietarul terenului va ceda către primărie suprafața de teren necesară regularizării străzii Fabricii de Chibrituri, circa 48,5 mp, cu titlul de drum, suprafața care trebuie adusă la aceeași îmbrăcăminte asfaltică ca și strada Fabricii de Chibrituri, până la recepția construcției. 

Nord Conforest îi are ca acționari principali pe frații Dorin și Emil Așchilean.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza