Blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca vor fi reabilitate energetic cu bani din PNRR

Blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca vor fi reabilitate energetic cu bani din PNRR

Primarul Emil Boc a anunțat că instituția pe care o conduce a depus proiecte pentru renovarea mai multor clădiri din oraș.

”Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte în valoare de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene

În Ședința Extraordinară a Consiliului local cu convocare de îndată de miercuri, 30 martie, au fost aprobate o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ieri, Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a 19 blocuri cu 974 apartamente (valoare acestora reprezintă 52,23% din alocarea pe județ în PNRR), precum și pentru 26 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice asociate blocurilor. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 17 milioane euro.

De asemenea, tot ieri, au fost depuse spre finanțare din PNRR alte 22 proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (97,46% din alocarea pe județ) și 27 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice - în total, aproximativ 38 milioane euro.

Valoarea totală a proiectelor depuse astăzi de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca este de 55 milioane euro și reprezintă 77% din valoarea cumulată alocată pe județ pe cele două componente: reabilitare energetică blocuri și clădiri publice.

Prin intermediul componentei C5 - Valul Renovării - municipalitatea vizează investiții în energie regenerabilă, care să contribuie la modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din oraș. În același timp, urmărim îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie.

Le mulțumesc colegilor mei din Primărie pentru munca și eforturile depuse în această săptămână pentru depunerea proiectelor.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca va urmări în continuare liniile de finanțare pentru viitoare proiecte care vor putea fi depuse și pe alte componente, pe măsură ce apelurile vor fi lansate - pentru a dezvolta orașul cât mai durabil și pentru a crește calitatea vieții cetățenilor”, a transmis Emil Boc.

Comenteaza