Blocurile din Florești vor fi renovate cu bani din PNRR. Investiție de aproape 4 mil. euro

Blocurile din Florești vor fi renovate cu bani din PNRR. Investiție de aproape 4 mil. euro
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Proiectul depus de către administrația locală din Florești a fost aprobat pentru finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR-Componenta 5 – Valul Renovării.

Primele 9 blocuri de locuințe din Florești vor putea fi reabilitate termic, după aprobarea finanțării prin PNRR – Componenta 5 – de aproximativ 3,9 milioane de Euro. Anunțul a fost făcut de primarul Bogdan Pivariu.

„Mă bucur să vă pot comunica faptul că încă un proiect depus de către administrația locală a fost aprobat pentru finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR-Componenta 5 – Valul Renovării.

În această etapă, 9 blocuri de locuințe (clădiri rezidențiale multifamiliale) situate pe strada Gheorghe Doja vor beneficia de lucrări de renovare care să asigure eficientizarea energetică a clădirilor, în valoare de peste 18,24 milioane lei.

Blocurile edificate în anii ”80 prezintă numeroase probleme de menținere a temperaturilor normate minime la interior, pereți izolați defectuos, cheltuieli ridicate cu întreținerea din acest punct de vedere.

Prin lucrările de renovare prevăzute se urmărește creșterea eficienței energetice. Acestea vor consta în montarea de sisteme termoizolante la exterior, termoizolarea planșeului de peste nivelul superior și inferior, refacerea sistemelor de colectare ape pluviale, respectiv schimbare ferestre, montare panouri fotovoltaice și corpuri de iluminat cu tehnologie led.

Măsurile de refacere vor aduce o economisire de energie pentru încălzire cu 80 de procente și reducerea emisiilor de CO2 de 60 %, consumul TOTAL de energie se va reduce în acest fel cu 60 de procente.

În cadrul aceluiași proiect aprobat pentru finanțare a fost inclusă și montarea a șapte stații electrice de încărcare auto, valoarea acestora fiind de aproape 862.000 mii lei”, a transmis edilul din Florești.

Comenteaza