Boc: "Am vorbit cu ministerele de resort să reducem distanţarea la creşe, ca să avem mai multe locuri'' + 3 creşe noi gata şi ajutor pentru bone

Boc: "Am vorbit cu ministerele de resort să reducem distanţarea la creşe, ca să avem mai multe locuri'' + 3 creşe noi gata şi ajutor pentru bone

Aprope 1.000 de copii nu au prins loc în creşele din Cluj-Napoca. Municipalitatea clujeană încearcă să rezolve această problemă.

"Vom termina, cel mai probabil, extinderea creşei de pe Meziad. Am mai terminat două unităţi pe Negoiu şi în Bună Ziua, mai avem două unităţi de creşă în lucru şi sperăm, am discutat la toate ministerele de resort, să flexibilizeze din toamnă distanţarea la creşă, din această toamnă, aşa cum este şi la grădiniţă. Avem 1.330 de locuri şi sunt funcţionale 700-800. Am propus şi suplimentarea de personal, ca să putem lua în administrare imediată şi celelalte unităţi care s-au finalizat acuma, de când a început pandemia. Vom mai avea un număr important de creşte pe care le vom pune la dispoziţie. Eu intru, săptămâna viitoare, în Consiliu Local pentru a aproba noua organigramă, vreo 50 de persoane şi sper să mai luăm din presiune, dar vom continua să constuim", a declart eidlul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

  • Creşă Negoiu - 90 locuri
  • Creşă Bună Ziua - 60 locuri
  • Creşă Meziad - 90 locuri

De asemenea, din această toamnă ar urma să funcţioneze şi sprijinul financiar pentru bone acordat părinţilor care nu au prins loc în creşele de stat, fiindcă s-a reglementat meseria în CAEN. Este vorba despre sume cuprinse între 250 și 710 lei pe lună, în funcție de veniturile pe care le au părinţii. Bonele trebuie să urmeze cursuri de formare la AFOFM. Primăria Cluj-Napoca dispune de jumătate de milion de lei pentru acest serviciu. 

Comenteaza