Boc: "Cine mai comenteză la modul cum arată spațiile pietonale, să meargă în fața Parlamentului Euorpean"

Boc: "Cine mai comenteză la modul cum arată spațiile pietonale, să meargă în fața Parlamentului Euorpean"

Primarul Clujului, Emil Boc, a avut o replică dură pentru "cârcotașii" proiectelor de modernizare din oraș, precum Kogălniceanu, malurile Someșului sau parcul din spatele Teatrului Național. 

"Ieri eram chiar în fața Parlamentului European și de acolo mi-a venit ideea. Cine mai comenteză la modul cum arată spațiile pietonale, să meargă în fața Parlamentului Euorpean, a capitalei Europei și să vadă cum arată un spațiu pietonal. Și dacă acolo nu e un model de referință.... să spună că nu e un model de bună practică.

Spații pietonale deschise, de calitate, nu cu noroi cum și-ar dori unii sau cu asfalt cum și-ar dori alții. Iar despre modul în care se amplasează copaci, mai întrebați-i și pe arhitecți și pe marii specialiști, că măcar atât ar trebui să se priceapă, cum să pună un pom și cum să facă designeul la o piață, că destul dau greș cu unele proiecte publice cum sunt cele legate de statui.

Uniunea Europeană nu finanțează decât spații pietonale de calitate și care îmbunătățesc spațiile verzi. Uitați-vă la malurile Someșului, pe Kogălniceanu avem mai mulți copaci ca înainte", a spus edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Comenteaza