Boc: "Cine nu îşi duce copilul la şcoală, nu beneficiază de asistenţă socială de la primărie"

Boc: "Cine nu îşi duce copilul la şcoală, nu beneficiază de asistenţă socială de la primărie"
| Foto: Facebook: Adrian Dohotaru

Problema numărului insuficient de locuinţe sociale în Cluj-Napoca a fost ridicată, din nou, în şedinţa de Consiliu Local. Primarul Emil Boc promite să găsească soluţii, însă oamenii trebuie să îşi trimită copiii la şcoală. În caz contrar, nu beneficiază de asistenţă socială . 

În contextul evacuării, de dimineaţă, a 25 de persoane dintr-un imobil din Someşeni retrocedat Bisericii Reformate şi a proiectului de hotărâre privind "lista de repartizare, în vederea atribuirii, prin închiriere, a locuințelor sociale din fondul locativ de stat", mai multe persoane aflate în situaţia de a rămâne pe stradă au mers la şedinţa de Consiliu Local pentru a cere un acoperiş deasupra capului.

Pentru unele cazuri s-au găsit rezolvări, alte persoane au fost declarate neeligibile. Deşi administraţia clujeană le-a spus oamenilor că există mai multe programe prin care pot fi ajutaţi, între care subvenţionarea chiriei, mulţi spun că au dificultăţi mari în a-şi găsi chirie fiindcă sunt de etnie romă şi proprietarii de apartamente nu vor să încheie contracte cu ei. De cealaltă parte, locuineţe sociale din oraş sunt insuficiente. 

Problema este mult prea delicată pentru a-şi găsi rezolvare într-o singură şedinţă de Consiliu Local, însă edilul Emil Boc le-a reamintit celor prezenţi despre cea mai importantă soluţie pentru viitor: educaţia copiilor. 

"E temă aflată în atenţia Primăriei şi a Consiliului Local de ani buni. Vom încerca să soluţionăm pozitiv problema pe care o avem în oraş. Prima şi cea mai importantă soluţie o reprezintă educaţia. Dacă nu ne trimitem copiii la şcoală, să nu avem pretenţia că o vor duce mai bine decât noi. De aceea, oricine nu-şi duce copilul la şcoală nu beneficiază de asistenţă socială de la Primărie. Este cea mai importantă măsură pe care o putem lua pentru viitorul dumneavoastră şi al copiilor noştri. Nu vor avea un loc de muncă mai bun dacă nu au şcoală. Degeaba vor fi locuri de muncă libere în oraş, nu va avea cine să le ocupe. De aceea, fac un apel la toată lumea: trimiteţi şi menţineţi copiii la şcoală. Fără asta, vorbim doar ca să ne amăgim. Pentru asta, Primăria face toate efoturile posibile: gratuitate transport, programul "Şcoală după şcoală", hrană şi meditaţii asigurate, locuri la nivel de universitate", a declarat primarul Emil Boc. 

Edilul Clujului a pomenit şi câteva dintre programele sociale pe care le derulează municipalitatea pentru a venit în ajutorul familiilor nevoiaşe: "locuinţe sociale pe Ghimeşului (finalizate în 2019), subvenţia la chirie (85 aplicaţii, 42 aprobate, 19 în lucruri) - nu sunt excluse persoanele de la aplica şi pentru locuinţe sociale, 1.5 - 2 milioane de euri din bugetul pentru 2019 (dacă va fi aprobat) pentru achiziţia de noi locuinţe sociale, 36 de locuinţe sociale construite în zona metropolitană şi rezolvate astfel cazurile sociale cele mai grave. etc. Din păcate, de ceva ani, locuinţe ANL nu se mai construiesc în oraş, doar Guvernul poate finanţa acest program). 

VEZI ŞI Evacuare în Someşeni, dintr-o clădire retrocedată Bisericii Reformate: 25 de oameni, între care copii şi persoane cu handicap

Comenteaza