Boc: ''Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Floreștiul are o singură creșă, Apahida la fel''

Boc: ''Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Floreștiul are o singură creșă, Apahida la fel''

Edilul Emil Boc continuă să îi urecheze pe primarii din comunele limitrofe privind lipsa investițiilor în creșe, grădinițe și școli.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Populația municipiului este relativ stabilă, iar marea creștere de populație este în afară. Noi nu avem locuri în creșe, deși am triplat numărul de locuri din 2012 încoace. Aproape în fiecare an am inaugurat câte o creșă. Cum e posibil ca localitățile din jurul Clujului să nu aibă creșe? La Baciu nu există niciuna. Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Sunt zeci de mii de oameni în Baciu. Floreștiul are o singură creșă la toată populația de acolo, Apahida la fel. Noi stăm la încasat. De aceea este nevoie de legea zonelor metropolitane, să putem să ne uităm și dincolo de granițele municipiului”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Recent, viceprimarul Dan Tarcea a menționat că, în condițiile impuse de pandemie, sunt disponibile doar 821 de locuri în Cluj-Napoca, iar din acestea, doar 652 pentru înscrierile pentru 2021-2022. Tarcea a precizat și că în municipiu se află în lucru încă trei creșe, una dintre acestea urmând să dispună la finalul acestui an, de 90 de locuri, odată ce va fi finalizată. 

În prezent, la Cluj-Napoca este în construcție o creșă pe strada Meziad, cu 90 de locuri, Primăria mai are în plan o creșă nouă pe strada Negoiu, tot cu 90 de locuri, iar alte locuri vor fi disponibile pentru cei mici în zona Parcul Feroviarilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza