Boc: De luni intră în vigoare prevederea că gratuitățile la transport nu pot fi utilizate de pensionari între 6.30 și 8.30

Boc: De luni intră în vigoare prevederea că gratuitățile la transport nu pot fi utilizate de pensionari între 6.30 și 8.30

Primarul Emil Boc a precizat că noile reguli privind gratuitățile acordate pensionarilor din Cluj-Napoca la transportul în comun vor intra în vigoare de luni 18 mai.

”De luni intră în vigoare prevederea că gratuitățile la transport în comun nu pot fi utilizate de pensionari între orele 6.30 și 8.30. În rest ei pot utiliza neliminat aceste abonamente gratuite, la fel nu există aceste restricții sâmbătă și duminică și nici pe perioada vacanțelor școlare. Am dotrit ca între 6.30-8.30 să fie utilizate mijloacele de transport în comun de cei care au de mers la muncă.

În autobuze se urcă doar prin ușa din față, șoferul va avea control la numărul celor care au voie să urce, cam la jumătate va fi capacitatea de încărcare, va fi prezentă și Poliția locală.

Pensionarii mai trebuie să știe că tot de luni intră în vigoare noile plafoane pentru acordarea gratuităților, a crescut acest plafon de la 1.700 de lei la 2.150 de lei”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Primarul a adăugat că odată cu încetarea stării de urgență se trece de la etapa responsabilității colective la cea a responsabilității individuele. ”Nu înseamnă că e liber la dezmăț și a face tot ce ne trece din cap. Nu înseamnă că de mâine trebuie să ne înghesuim în parcuri și la cumpărături și să mergem pe strada unul lângă altul. Cred că respectând reguli de bun simț, să purtăm mască în spațiile închise, să evităm locurile aglomerate și să ne spălăm pe mâini des, această atitudine ne va menține pe noi clujenii feriți de necazuri și vom putea ține în continuare situația sub control”, a spus Emil Boc.

Comenteaza