Boc, despre achiziția clădirii austriecilor de la BCR: ''Dacă nu cumpăram, făceam interesele Austriei''

Boc, despre achiziția clădirii austriecilor de la BCR: ''Dacă nu cumpăram, făceam interesele Austriei''

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre achiziția sediului BCR din centrul orașului, în contextul votului negativ dat de Austria la accederea României în Schengen.

 

''Daca nu cumparam, faceam interesele Austriei. Mi-ar fi aruncat toata lumea ca, domnle, ai avut ocazia sa iei din mana austriecilor cladire fanion a Clujului! Administratia de pe Bdul. Eroilor nr1. trebuie reabilitata din temelie, pentru ca se prabuseste si trebuie mutati toti oamenii de acolo. Unde sa ii mut? In coturi, ca nu am alta cladire. Si trebuie mutati intr-o cladire functionala imediat, iar BCR este functionala imediat din aceasta perspectiva. Am vazut demogagia aia a unui consilier local (n.red. consilier local USR) si a trebuit sa lamuresc aspectul acesta''.

Consiliul Local a aprobat achiziția sediului BCR (n.red. deținută de austriecii de la Erste Group) din centrul Clujului, cu suma de 5,8 milioane de euro, bani de la bugetul local. Au fost exprimate 20 de voturi pentru (n.red. 19 fiind minimul necesar), 5 abțineri și 1 vot împotrivă. 

Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp, regim de înălțime D+P+7etaje. Prețul de vânzare de 5.870.000 euro (nepurtător de TVA) trebuie plătit până în 21 decembrie 2022. Banii provin de la bugetul local. MAI MULTE AICI!

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, Austria, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe.

Comenteaza