Boc despre deșeurile din Italia de la Pata Rât: ”Nu am primit nicio informație că acolo s-ar desfășura activități ilegale”

Boc despre deșeurile din Italia de la Pata Rât: ”Nu am primit nicio informație că acolo s-ar desfășura activități ilegale”
| Foto: adevarul.ro

Primarul Emil Boc a precizat că nu știe despre nicio activitate ilegală pe rampa de deșuri a RADP, în legătură cu deșeurile aduse din Italia.

”N-am niciun fel de informații că acolo ar fi vreo activitate care nu este în concordanță cu legea și cu autorizațiile emise de către autoritățile statului. Am cerut informații de la autoritățile statului român, nu am primit nicio informație că acolo s-ar desfășura activități ilegale. Nu am niciun argument să spun că în locația respectivă se desfășoară activități care nu respectă autorizația. RADP e în subordinea Consiliului Local”, a precizat Emil Boc.

Garda de Mediu Cluj (GMC) a confirmat existența a tone de deșeuri din Italia (materiale plastice și cauciuc) pe platforma de la Pata Rât a Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca. Firma privată care administrează staţia de piroliză - Ansa Smart Energy (ASE) - a contractat direct cu italienii prelucrarea deşeurilor.

Vezi și Sute de tone de gunoi din Italia, arse la Pata Rât. Garda de Mediu susține că au ajuns legal la Cluj

Comenteaza