Boc despre finanțarea proiectelor Clujului de la Guvern: În sfârșit cineva de la guvern își întoarce fața spre acest oraș

Boc despre finanțarea proiectelor Clujului de la Guvern: În sfârșit cineva de la guvern își întoarce fața spre acest oraș

Primarul Emil Boc este foarte mulțumit că Planul național de investiții și relansare economică elaborat de guvern include la capitolul infrastructură de transport marile proiecte ale orașului: metrou, tren metropolitan, centură metropolitană.

”În sfârșit cineva de la guvern își întoarce fața spre acest oraș și proiectele mari, de care depinde viitorul, calitatea vieții, locurile de muncă la Cluj, sunt prinse în finanțare guvernamentală, că vorbim de centura metropolitană, la care lucrăm în prezent la documentația tehnică, că vorbim de trenul metropolitan care va asigura dezvoltarea Clujului atât în materie de locuri de muncă bine plătite, cât și în materie de locuire, pentru că acoperă o zonă de 100 kilometri, o dezvoltare metropolitană. Clujul dacă vrea să aibă viitor nu poate rămâne în granițele administrative actuale”, a spus Emil Boc la Napoca FM.

Primarul a adăugat că documentația pentru centura metropolitană va fi gata la timp. ”Până în 31 decembrie avem termen să finalizăm documentația pentru centura metropolitană, ca anul viitor ministerul să facă licitația de execuție. Și ne-am zbătut să prindem fonduri europene pentru finanțarea acestei investiții foarte mari, sunt 38 de kilometri de centură și cu bretelele de legătură ajungem la 60 de kilometri care vor duce la o creștere a calității vieții în oraș”, a spus Boc.

Comenteaza