Boc, despre Parcul Zorilor: " Într-o săptămână semnăm contractul de execuție"

Boc, despre Parcul Zorilor: " Într-o săptămână semnăm contractul de execuție"

A fost adjudecată licitația pentru realizarea Parcului Zorilor. 

“Colegii mi-au spus acum o oră că nu au fost depuse contestații. Licitația s-a adjudecat cu 6,2 milioane de lei, fără TVA. Într-o săptămână semnăm contractul de execuție. Va fi un parc nu atât de mare cum se așteaptă unii, dar atât de necesară”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

7 milioane de lei pentru Parcul Zorilor

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza