Boc, despre "pericolul public" Piața din Mărăști: "După Colectiv, am crezut că această problemă va fi rezolvată. De mine nu o să scape"

Boc, despre "pericolul public" Piața din Mărăști: "După Colectiv, am crezut că această problemă va fi rezolvată. De mine nu o să scape"

Piața din Mărăști trebuie închisă, fiind pericol public. Din păcate, clădirea nu ține de primărie. 

Planul Urbanistic Zonal – Reamenajare zona Piața Mărăști și a străzilor adiacente, inclusiv construirea unui parking subteran a fost aprobat în ședința Consiliului Local de luni, 5 decembrie 2022. Din păcate, piața din Mărăști nu este inclusă în planurile primăriei, fiind proprietate privată. Deși funcționează în afara legii, municipalitatea nu are dreptul "să-i pună lacăt".

„N-aș putea să adun câte sesizări am făcut autorităților statului cu privire la acest subiect. Eu am crezut sincer că după ce a apărut scandalul Colectiv, această problemă va fi rezolvată. Sincer, am crezut în asta. Nu-mi dau seama de ce încă nu e rezolvată. Adresez întrebări politicos, sesizez, mi se spune că se fac controale în permanență, se verifică, se iau decizii, dar decizia radicală se pare că undeva este amânată. De mine nu o să scape. Și eu am exact aceeași problemă. Nu are cum să funcționeze o asemenea structură în Cluj-Napoca, care e, de departe, în afara cadrului legal.

ANAF dă pe ISU, ISU dă pe Sănătate, Sănătatea pe ceilalți, și uite așa e un joc între autoritățile statului care ezită să ia o decizie. De noi nu vor putea scăpa, dar noi nu putem face nimic că nu e la noi pâinea și cuțitul. Dacă ar fi pe domeniul public, am putea intra într-o altă logică de discuție. Acolo trebuie să se ia o decizie administrativă serioasă în concordanță cu legea.

Avem o sentință definitivă de desființare, sentință cu care ne-am dus la executorul judecătoresc, pentru etajul de deasupra, suntem în faza de contestare. Acolo au fost multe sentințe, am și demolat o parte, dar de fiecare dată sunt tertipuri avocățești a muta proprietarul de pe o firmă pe altă firmă. Am făcut inclusiv procese penale. Procesele nu țin de noi", a explicat edilul. 

Comenteaza