Boc, despre procesul câştigat de Sile Puşcaş: "Avem 16 procese cu el. Se va face parc în Zorilor"

Boc, despre procesul câştigat de Sile Puşcaş: "Avem 16 procese cu el. Se va face parc în Zorilor"

Primarul Clujului dă asigurări că se parcul din Zorilor se va realiza, în ciuda conflictelor şi proceselor în instanţă cu Sile Puscas, fostul ginere a lui Ioan Rus. 

"Avem 16 procese cu el, am pierdut unu, deşi nu definitiv. Se va face parc acolo, în Zorilor", a spus edilul Emil Boc, în debutul şedinţei de Consiliu Local. 

Tribunalul Cluj au anulat, la finalul săptămânii trecute, decizia Consiliul Local de înfiinţare a unui parc în cartierul Zorilor, la solicitarea firmei Florisal, patronata de Sile Puscas, fostul ginere a lui Ioan Rus, care pregătea un proiect imobiliar pe terenul de 1,2 hectare. Decizia nu este definitivă.
 

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase.

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Terenul nu este însă unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei, licitaţia fiind suspendată.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza