Boc despre ruina cinematografului din Mănăştur: "Mai sunt ceva paşi juridici pentru a ne intra pe deplin în proprietate"

Boc despre ruina cinematografului din Mănăştur:
După ce a luat foc de două ori în doar câteva luni din cauza boschetarilor aciuiaţi în clădirea părăsită, cinematograful Dacia din Mănăştur ar putea fi reabilitat ... cândva în curând, spune primarul Emil Boc.

"Mai sunt ceva paşi juridici pentru a ne intra pe deplin în proprietate", spune Emil Boc, adăugând că "e cazul" ca cinematograful să fie în sfârşit reabilitat.RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca - Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. Dosarul cinematografului Dacia se judecă din 2010 şi a ajuns la Curtea de Apel Cluj.

În noiembrie 2011, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a menţinut decizia.

Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Româniafilm. În 2004, regia a transmis firmei o ofertă de vânzare a activului. Din cauza unui ordin de ministru,însă, procedura vânzării a fost sistată în 2005. Contractul de închiriere a expirat în 2009.

 

Comenteaza