Boc, despre şantierul de pe 21 Decembrie: "Sunt toate şansele ca anul acesta să fie gata partea de carosabil"

Boc, despre şantierul de pe 21 Decembrie: "Sunt toate şansele ca anul acesta să fie gata partea de carosabil"
| Foto: Planwerk

Şantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie avansează în ritm altert. 

"Se lucrează sub trafic. Pot să vă spun că, cei de la Diferit, până acum s-au mobilizat exemplat. Ei sunt cu terminarea lucrărilor în aprilie 2022. Aşa cum arată acuma, sunt toate şansele ca anul acesta să fie gata partea de trafic şi anul viitor să rămânem cu trotuarele şi celeltate părţi", a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se efectuează pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. 

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun fiind separată fizic de cele de trafic general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților. Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe.   
Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

Lucrările sunt executate de către societatea Diferit Cluj, alături de 11 subcontractori. Contractul este de 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Comenteaza