Boc, după noua licitație pentru centura metropolitană: ''La mine nu există nu se poate''

Boc, după noua licitație pentru centura metropolitană: ''La mine nu există nu se poate''

A fost publicată noua licitație pentru execuția celui de-al doilea tronson al Centurii Metropolitane din Cluj-Napoca. Termenul limită de depunere a ofertelor este 3 octombrie 2024. 

"Partea plină a paharului este că am trecut peste validarea ANAP, termenul este de 3 luni de zile pentru depunerea ofertelor, 3 octombrie 2024. Este o licitație mare, complexă, nu le lăcomim să cerem doar 30 se zile. M-am bătut ca acest proiect să fie făcut de experți. M-am bătut să aduc peste 1.2 mld. de euro. Dacă cineva poate să găsească o vină primarului....La mine nu există nu se poate. Există se poate, în condițiile legii. Vom vedea cum evoluează, vă vom informa la momentul potrivi. Acum nu mai există perioada de început de PNRR, când toată lumea își alegea ce e mai ușor, acum ar trebui să fie mai multe firme doritoare'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE, care spune că lucrările la primul tronson al centurii sunt în grafic. Durata contractului de 4.118.656.211,60 lei este de 48 de luni.

Este a treia procedură, după ce a doua a fost anulată, iar la prima nu s-a prezentat nimeni.

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.7 miliarde de euro. Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri.

Comenteaza