Video Boc, explicații despre centura metropolitană și metrou: ''Vrem o țară ca afară, o putem avea la Cluj-Napoca”

Boc, explicații despre centura metropolitană și metrou: ''Vrem o țară ca afară, o putem avea la Cluj-Napoca”

Primarul Emil Boc a explicat, printr-un video, traseul centurii metropolitane și a metroului din Cluj-Napoca. Toate tronsoanele centurii au fost scoase la licitație, iar metroul va fi realizat de o companie din Turcia.

„Toate cele 3 tronsoane ale centurii, în valoare de 1 miliard de euro, sunt scoase la licitație și vor îmbunătăți calitatea traficului în Cluj-Napoca. De asemenea, o să vă prezint drumurile de legătură, care nu sunt incluse în centura metropolitană, dar care sunt efectuate de către primăriile Florești, Cluj-Napoca și Apahida pentru că ele asigură, pe lângă nodurile de legătură ale centurii, și alte zone importante de conectivitate cu centura metropolitană, astfel încât din Baciu, din Florești să poți ajunge pe Frunzișului, pe Calea Turzii, în Borhanci, în Gheorgheni, în Someșeni, pe Bulevardul Muncii, fără să treci prin Cluj-Napoca'', a declarat Boc.

  • Cu alb este centura metropolitană a Clujului, în valoare de 1 miliard de euro
  • Cu roșu este traseul metroului din Cluj-Napoca.
  • Cu portocaliu sunt celelalte două capete ale centurii, care vor intra în execuție într-o etapă ulterioră (400 mil.euro)
  • În Cluj-Napoca sunt 12 drumuri de legătură, executate din bugetul local, în valoare de 25 milioane de euro
  • Florești face 3 drumuri de legătură, în valoare de 13 milioane de euro
  • Apahida are drumuri de legătură, în valore de 5 milioane de euro
  • Baciu face un drum de legătură

„Prin aceste proiecte dăm viitor Clujului pentru 2030-2050. Dăm posibilitatea oamenilor să lucreze din orice colț al județului sau să vină cu trenul metropolitan sau cu metroul sau să vină pe centura metropolitană, fără să se sufoce în trafic și prin asta întreaga noastră zonă metropolitană a Clujului va câștiga plus valoare și va avea viitor cu un unic și singur scop: să ne menținem copiii acasă, să-i aducem înapoi pe cei care au plecat. Avem acasă o țară ca afară”, a încheiat edilul Boc.

 

Comenteaza