Boc ''foc și pară'' pe USR, după anularea licitațiilor la centura metropolitană: ''Dragi ghiocei de la USR va reamintesc că ați scos centură din PNRR''

Boc ''foc și pară'' pe USR, după anularea licitațiilor la centura metropolitană: ''Dragi ghiocei de la USR va reamintesc că ați scos centură din PNRR''

Primarul Emil Boc s-a enervat la culme pe consilierii locali USR, care l-au criticat pentru eșecul licitațiilor pentru tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane.

''Asumați-vă răspunderea pentru ratarea celui mai important proiect pentru clujeni. Nu de scuze avem nevoie. Avem nevoie de soluții, nu de scuze sau vinovați imaginari. Dacă problema este de bani, va reamintesc că PNL este la guvernare, discutați cu domnul premier Ciucă pentru fonduri suplimentare, reluați licitația în cel mai scurt timp'', a declarat consilierul local USR, Alexandra Oana. 

Boc, vizibil enervat, a replicat: ''Când va aud că partidul asta USR e un partid ghiocel, care a apărut așa curat că lacrimă, nici usturoi nu a mâncat, nici la guvernare nu a fost, o demagogie cum rar mi-a fost să aud în 20 de ani de politică românească. Mai fraților, totul are o limita. Ce puteți să reproșați la acest proiect că nu s-a făcut că la carte? Dragi ghiocei de la USR va reamintesc că ați scos centură din PNRR, de unde era pusă de guvernil liberal. Dacă era acolo, era contractul semnat, că la metrou, în 25 mai. Dar ați scos-o de acolo, v-ați bătut joc de Cluj. Un pic de rușine nu aveți, ce ați făcut în acest oraș, cum v-ați bătut jos de viitorul Clujului în materie de infrastructură. Unde ați fost toți secretatii de stat, toți consilierii locali să va legați de Parlament să va dați foc în piață publică când ați scos centură din PNRR? Să vii să faci așa demogocie în Consiliul Local mi se pare absolut deplorabil''.

Licitațiile pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane, două contracte evaluate la peste 2,1 miliarde, respectiv peste 1,3 miliarde de lei au fost anulate, în 12 mai, termenul limită pentru depunerea ofertelor. Motivul? Nici o firmă nu a depus ofertă în cadrul ambelor proceduri.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca este o investiție estimată la 920 de milioane de euro, asumată prin Hotărâre de Guvern că va fi realizată în  2 etape. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35” va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.
 

Comenteaza