Boc, împotriva patrulelor anti-cerșetori: ”Într-un stat de drept, autoritățile fac ordine și disciplină”

Boc, împotriva patrulelor anti-cerșetori: ”Într-un stat de drept, autoritățile fac ordine și disciplină”
| Foto: Facebook/ Ogvppfa Svaiczer

Primarul Emil Boc nu este de acord cu patrulele anti-cerșetori anunțate în autobuze și piețe de membrii Organizaţiei Generale Voluntare pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.).

”Trebuie privit cu maximă atenție acest lucru, orice spirit civic este bine venit în condițiile legii. Atâta timp cât lucrurile se desfășoară legal e în regulă, dar trebuie să avem  grijă să nu degenereze în altceva. Cred că e foarte bine să fie sesizate autoritățile statului când sunt nereguli. Nu încurajez însă dincolo de acest element de a sesiza autoritățile, pentru că într-un stat de drept doar prin autoritățile legale ne facem ordine și disciplină”, a declarat Emil Boc la postul de radio Napoca FM.

Recent voluntarii Organizaţiei Generale Voluntare pentru Prevenirea Faptelor Antisociale au declarat că au acționat în mai multe autobuze și troleibuze de pe liniile 30, 25, 6, 35 pentru a descuraja cerșetorii și grupurile de ”colindători”, care în această perioadă invadează mijloacele de transport în comun din oraș pentru a obține bani de la călători.

Voluntarii au mai spus că acţionează şi în Piaţa Unirii pe parcursul Târgului de Crăciun, "pentru activități de prevenire a faptelor antisociale".

Comenteaza