Video Foto Boc: "Începe recepția lucrărilor la Bulevardul 21 Decembrie". Clujenii: "Cum rămâne cu marcajele pe dos sau trotuarele capcană"

Lucrările la Bulevardul 21 Decembrie 1989 (1,7 km) au fost finalizate și începe procedura de recepție a lucrărilor efectuate, anunţă primarul Emil Boc. Clujenii vin cu multe laude, dar şi sugestii ori reclamaţii. 

Lucrările au presupus intervenții pe o suprafață de peste 43.000 mp: Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel), iar valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene, transmite primarul Clujului. 

Tipuri de intervenții:
- 174 noi arbori plantați (care se adaugă celor 105 deja existenți)
- spațiu urban eficientizat
- scuar în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru
- mobilier urban modern
- sistem de iluminat cu tehnologie LED
- benzi dedicate pentru transport public și biciclete.

Mulţi clujeni sunt încântaţi de cât de bine arată bulevardul şi îi propun primarului Emil Boc să apese pedala de acceleraţie şi pentru alte investiţii necesare oraşului. "Nu prea îmi vine să cred că e în România, dar sunt clujean și am văzut, se leagă frumos cu regele Ferdinand și str. Horea și Bună Ziua. Însă sunt multe bulevarde care au nevoie de astfel de investiţii (B-dul Muncii, calea Mănăştur chiar și Dâmboviței are nevoie de o revigorare). Aștept cu nerăbdare finalizarea parcului Feroviarilor și cel de la Expo Transilvania. Mulțumesc d-le Boc!", i-a scris un clujean lui Emil Boc. 

Alţi clujeni au scris că, deşi e frumos colorat bulevardul, faptul că s-au plantat copaci și s-au pus bănci cu internet pe marginea drumului este tocmai o invitaţie la respirat noxe pe marginea drumului plin de maşini.

Chiar dacă s-a ajuns la recepţia lucrărilor a bulevardului din oraş, un clujean a semnalat recent erorile de marcaj de pe Bulevardul 21 Decembrie, proaspăt reabilitat. Ulterior, muncitorii administraţiei au intervenit cu vopsea și au ascuns greșeala.

Edilul Clujului, Emil Boc spune că Bulevardul 21 Decembrie va schimba faţa oraşului. Clujenii însă i-au reclamat şi faptul că trortuarul este plin de "capcane". De curând o tânără s-a ales cu o entorsă la gleznă de bune ce sunt lucrările pentru care municipalitatea a scos bani serioşi. Oamenii i-au transmis primarului că nu ar trebui tolerată aşa o calitate jalnică a lucrărilor din Cluj-Napoca. 

Rămâne de văzut cum va rezolva municipalitatea situaţiile problemă de pe bulevard şi dacă vor fi remediate acestea până la recepţia finală. 

Citeşte şi: Marcaje eronate pe 21 Decembrie, bulevard proaspăt modernizat
Citeşte şi: S-a ales cu o ENTORSĂ pe trotuarul de pe 21 Decembrie: Boc a apreciat rapiditatea lucrărilor, dar oamenii spun că e furt pe bani publici

Comenteaza