Boc: „La Cluj eu exclud carantina, nu este o soluție”

Boc: „La Cluj eu exclud carantina, nu este o soluție”

Primarul Emil Boc este de părere că nemulțumirile protestatarilor trebuie ascultate de autorități. Edilul spune că libertatea de exprimare este permisă și în pandemie, însă nu trebuie uitate măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

„După un an de pandemie, oamenii sunt mult mai sensibili, mai stresați, mai obosiți. Autoritățile statului trebuie să găsească și ele echilibru între restricții și relaxare, între protejarea sănătății și protejarea locurilor de muncă. Am avut un protest la Cluj, civilizat, decent. O idee care trebuie luată în considerare.

Nu trebuie să fim opaci la ideile care vin din partea manifestanților. Sau să vedem care va fi impactul orei 18:00 sau 20:00 la magazine. Trebuie să fim deschiși; vedem cum evoluează, dacă ipoteza de la care a pornit domnul Raed Arafat este corectă, dacă nu e corectă, trebuie modificată”, a declarat primarul, la Europa FM.

Despre o eventuală carantinare a municipiului Cluj-Napoca, Boc exclude o astfel de opțiune. „La Cluj, eu cel puțin, în acest moment exclud carantina, nu este o soluție. Am văzut noua măsură de calculare, care îți alocă ție, în oraș, cazuri de îmbolnăvire din alte localități, care au declarat că s-au îmbolnăvit la Cluj-Napoca.

Sunt cel puțin 20.000 de oameni care lucrează în Cluj-Napoca și nu au domiciliul în municipiul nostru. Aceste nuanțe ar trebuie, pentru orașele mari, să se pondereze, pentru a avea unitate sau egalitate de tratament și aceeași unitate de măsură”.

Comenteaza