Boc, luat peste picior pe tema proiectelor din bugetul Clujului. "Atât le-aţi repetat că acum vă iese bine"

Boc, luat peste picior pe tema proiectelor din bugetul Clujului.
Unul dintre cei mai tineri consilieri locali l-a peste picior, joi, pe primarul Clujului, în şedinţa în care s-a votat bugetul pe 2016.

Consiliul Local Cluj-Napoca a votat joi bugetul pe anul 2016. În stilul cunoscut, primarul Emil Boc a turuit toate obiectivele de investiţii ale executivului pe care îl conduce. Ironizat de Corneliu Vadim Tudor încă de pe vremea când era parlamentar, pentru că nu face pauze de respiraţie între cuvinte, Boc a expus în ritm alert proiecte precum Cluj Innovation City şi drumul de acces spre Lomb, cartierul cu locuinţe unitare ca model din Borhanci, investiţiile în modernizarea parcului auto al CTP, studiile ce urmează a fi iniţiate în vederea construirii de parkinguri, în centru şi în cartiere, dar nu a lăsat deoparte nici faptul că va merge cu jalba la guvern pentru a obţine banii pentru centura de sud, din cauză că bugetul municipalităţii este prea mic în comparaţie cu dimensiunea acestei investiţii. A mitraliat şi alte proiecte, mai mult sau mai puţin cunoscute de publicul larg, dar conţinute în strategia de dezvoltare a oraşului, în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi în dezbaterile care au loc lună de lună în Sala de sticlă a primăriei.

Când şi-a încheiat discursul, Emil Boc s-a văzut luat peste picior de Gabriel Oniga, PSD, unul dintre cei mai tineri consilieri locali. "Aţi repetat atât de mult aceste proiecte în acest mandat al dumneavoastră încât acum vă iese chiar bine. Repetiţia este mama învăţăturii. Eu aş vrea să vedem aceste proiecte nu doar pe hârtie", a spus Oniga. Acesta a completat cu proiectul pe care îl tot propune în consiliul local, o dată la câteva luni. "Şi eu repet deja de câţiva ani, pentru că şi în cazul meu repetiţia este mama învăţăturii: aş vrea să văd că facem parkinguri în cartiere pe structură uşoară. Voi cel mai fericit om din lume când voi vedea prima baterie de garaje de tablă înlocuită cu un astfel de parking pe structură metalică. Sper să se întâmple asta chiar în 2016", a afirmat politicianul. Mai temperată, colega sa de partid Claudia Anastase a mulţumit executivului că a inclus în buget câteva dintre proiectele propuse de PSD la dezbaterea publică de săptămâna trecută şi a promis că va urmări executarea lor.

Deşi a criticat bugetul într-o scrisoare deschisă (AICI), Aurelia Cristea, deputat PSD şi candidat al partidului la primărie, nu a venit joi să îşi expună viziunea referitoare la modul în care trebuie cheltuiţi banii clujenilor. Ea nu a fost prezentă nici la dezbaterea publică pe tema bugetului (la care au venit inclusiv colegi ai domniei sale care nu sunt consilieri locali), ratând ocazia unei întâlniri cu cei interesaţi de subiect şi a unei confruntări cu primarul şi proiectele sale.

 

Comenteaza