Boc, mesaj pentru Supercom: "Perioada de grație e de 2 săptămâni! Atenție, aveți un blazon de apărat"

Boc, mesaj pentru Supercom: "Perioada de grație e de 2 săptămâni! Atenție, aveți un blazon de apărat"

Supercom va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Au intrat în oraș în 27 ianuarie 2023, iar sesizările clujenilor curg pe toate mijloacele de comunicare în masă. Primarul Emil Boc spune că firma se află în perioada de grație, dar avertizează cu sancțiuni. 

Clujenii se plâng că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case. 

"Au început contractul în 27 ianuarie. Ei au avut o evoluție bună la salubritatea stradală, s-a făcut diferența la Cluj. Eu am avut o discuție foarte fermă și onestă cu ei, la început de mandat: <<Aveți un blazon câștigat cu salubritatea stradală. Atenție că puteți să îl pierdeți cu salubritatea menajeră!. Înțeleg problemele inerete când treci, de pe o zi pe ala, pe întreg orașul la ridicarea gunoaielor și aveți perioada de grație de 2 săptămâni de zile de a aduce orașul la normalitate!>>. M-au asigurat că vor reuși. Există și acum câteva excepții, punctuale, dar gunoaiele se ridică. Dacă nu reușesc în aceste 2 săptămâni să intervină, vor fi sancționați. Pe zi ce trece, sesizările se diminuează", a declarat Boc, la un post de radio local. 

Cei care nu și-au făcut contractele cu noul operator au patru variante de a le încheia. Fie merg în cele trei locuri din Cluj și încheie contractele pe loc, fie intră pe site-ul supercom.ro și îl încheie online. Adresele celor trei locații sunt următoarele:

Calea Dezmir, nr.12;
Constantin Brîncuși, nr.18;
Calea Mănăștur, nr. 97 (parter).
Intervalul orar este luni – vineri: 08.00 – 17.00 și sâmbătă între 09.00 – 14.00

Pentru încheierea noului contract sunt necesare documentele:

- Copie Carte de identitate/Buletin identitate proprietar;
- Copie act care atesta calitatea de proprietar (Contract de vânzare-cumpărare /Extras CF nu mai vechi de 3 luni).

Neîncheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor poate atrage sancțiuni pentru utilizatorii serviciului de salubrizare, prin aplicarea amenzii contravenționale în cuantum de 500-1.000 lei. Pentru informații suplimentare puteți solicita detalii și clarificări la adresa de e-mail: contractarecluj@supercom.ro, sau telefon Dispecerat Supercom 0264-271 009.

Factura per kilogram de gunoi. Cum se va calcula mai exact factura

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest  demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință. 

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv. 

Valoarea contractului pe tot județul Cluj, cu firma Supercom, este de 84 de milioane de euro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza