Video Boc: “Să nu dormim în sectorul cultural. Organizați evenimente cu 500 de oameni!"

Boc: “Să nu dormim în sectorul cultural. Organizați evenimente cu 500 de oameni!"

Primarul Clujului, Emil Boc, a rugat organizatorii de evenimente din oraș, la ZIUA LIVE, să nu renunțe la acestea și să le adapteze noilor prevederi care îngăduie desfășurarea manifestărilor cu până la 500 de participanți.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

“La Cluj-Napoca există peste 3.000 de oameni care lucrează în sectorul cultural; organizațiile nonguvernamentale au aici un rol important. Îi sfătuiesc pe toți acești organizatori să își desfășoare evenimentele în formele prevăzute de lege.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în luna august, iar cu până la 500 de participanți și celelalte entități organizatoare pot să își desfășoare activitățile.

Am cerut fiecărui participant să își țină evenimentul, dacă se poate, deoarece noi, cei de la primărie, le vom susține financiar. Desigur, Untold va avea alte nuanțe, dar evenimentele mai mici pot fi organizate. Nu trebuie să dormim în acest domeniu, pentru că este un avantaj major al Clujului.

Untold nu a luat bani de la primărie cu excepția primei ediții, organizată de noi în cadrul candidaturii pentru competiția Capitala Europeană a Tineretului. Electric Castle nu are susținere financiară de la primărie, iar Jazz in the Park are una financiară modestă, pe o anumită componentă, însă va primi sprijinul orașului într-un fel sau altul”, a spus primarul.  

Premierul Ludovic Orban a anunţat că din 1 iunie este permisă desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanţă de cel puţin 2 m unul faţă de celălalt, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza