Boc rămâne cu Mişcarea Populară şi fără sprijin în primărie

Boc rămâne cu Mişcarea Populară şi fără sprijin în primărie
Primarului Emil Boc nu i se va permite să joace la două capete, astfel că liderii PDL îi pregătesc o surpriză. Cel mai probabil, Boc va fi exclus, însă, acest lucru va conduce şi la înlăturarea oamenilor care îi ţin spatele în Consiliul Local.

Strategia lui Emil Boc de a-şi păstra mandatul de primar, ca membru activist al Mişcării Populare, nu va fi tolerată de mai marii PDL. Sursele ZIUA de Cluj au informat că lui Boc i se va cere să ia, în cel mai scurt timp, o decizie fermă în privinţa formaţiunii politice pe care o susţine. Statutul PDL spune foarte clar că orice membru care acţionează în favoarea altor formaţiuni politice trebuie exlcus. Cel mai probabil, Boc a mizat că dacă va fi exclus nu mai trebuie să-şi dea demisia şi va putea rămâne cu mandatul de primar. Numai că PDL-iştii îl avertizează că în plenul Consiliului Local va rămâne singur. Oamenii săi vor fi, de asmenea, îndepărtaţi, atât din forul local cât şi din forul judeţean.

Emil Boc nu i-a anunţat pe mai marii PDL, şi nici chiar pe unii dintre colegii săi de la Cluj, despre intenţia sa de a se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară. De altfel, atât preşedintele PDL Vasile Blaga, cât şi vicepreşedintele Alin Tişe, s-au declarat surprinşi de gestul primarului Clujului şi au postat câte un measaj în sensul acesta, pe o reţea de socializare. Surse din PDL spun, însă, că Boc şi-a pregătit temeinic intrarea în Fundaţia Mişcarea Populară. Din punct de vedere juridic - o recunoaşte chiar şi Blaga - prezenţa lui Boc în această fundaţie nu-l plasează în nici o incompatibilitate. Cu alte cuvinte, Boc poate fi membru al Mişcării Populare şi în acelaşi timp şi membru al PDL.


Situaţia se schimbă, însă, radical, când vine vorba despre acţiunile pe care le va întreprinde edilul Clujului. Statutul PDL interzice ca un membru PDL să activeze în favoarea altei formaţiuni politice. „În cazul în care se dovedeşte că Emil Boc face campanie pentru Mişcarea Populară, va putea fi exclus imediat", au explicat sursele ZIUA de CLUJ. Cel mai probabil, Emil Boc îşi doreşte ca acest lucru să se şi întâmple. El se aşteaptă să fie dat afară, pentru că numai în felul acesta îşi poate păstra mandatul. Dacă ar demisiona, n-ar mai putea fi primar, pentru că a fost ales pe listele PDL.

Liderii PDL nu vor asista, însă, cu mâinile în sân la spectacolul pregătit de Boc. Aceştia sunt pregătiţi să-l lase singur în Consiliul Local. Toţi oamenii săi din Consiliul Local şi din Consiliul Judeţean vor fi îndepărtaţi, au explicat sursele citate. Metoda va fi destul de uşoară. Consilierii nu vor mai putea vota proiectele lui Emil Boc, dacă acesta nu va mai fi primar al PDL. Dacă vor vota pentru proiectele lui Boc se va considera că ei susţin un primar al Mişcării Populare şi că acţionează împotriva intereselor PDL. Un alt argument se va raporta la situaţia alegerilor europarlamentare. Un scor bun pentru Mişcarea Populară la Cluj înseamnă o aprigă campanie din partea lui Boc şi a omaneilor săi. De altfel, sursele ZIUA de CLUJ au relatat că intrarea lui Boc în această fomaţiune politică devoalează acum care a fost miza alegerilor intrene în PDL Cluj, în decembrie 2013. Boc şi-ai lui şi-au reîmpărţit funcţiile şi oamenii pe cartiere şi pe secţii de votare, pentru a fi siguri că pot scoate un scor cât mai bun la primele alegeri, susţin sursele citate. Dacă se va dovedi că Mişcarea Populară va câştiga mai mult decât PDL la Cluj, şi dacă până atunci Boc nu îşi clarifică situaţia în partid, întreaga conducere va fi decapitată.

Pe de altă parte, trebuie spus că dacă PDL Cluj îl pierde pe Boc, Alin Tişe, preşedinte executiv pe Cluj şi vicepreşedinte pe naţional, va rămâne cu o mână de oameni şi cu foarte puţine secţii de votare care să-i aducă un scor favorabil. Acesta nu a dorit să comenteze situaţia în care se află şi a explicat că se aşteaptă ca Emil Boc să le ofere colegilor săi o explicaţie. „Eu pot să vă spun că nu voi pleca din PDL. Nu am plecat din PDL în anul 2012 când USL şi-a dorit foarte mult să trec la ei. Atunci USL nu spera că va câştiga Consiliul Judeţean. Am refuzat considerând ca am o obligaţie faţa de oameni şi faţă de partidul care mi-au oferit şansa politica de a mă afirma. Nu am plecat pentru ca nu sunt trădător iar prin rezultatele electorale din 2012 am întors ajutorul partidului care avea mare nevoie. Sper ca nu voi regreta faptul ca am rămas în acest partid alături de oameni care azi pleacă din PDL dar au fost în PDL cand el era la putere", a comentat Tişe pe un site de socializare.

În acest moment, atât liberalii cât şi social-democraţii şi chiar şi PDL-şitii speculează faptul că Emil Boc va candida la preşedinţia României din partea Mişcării Populare. Dacă nu va câştiga se va întoarce la primărie. El speră, însă, să câştige, spun sursele ZIUA de CLUJ. Aşa se face că între timp îl pregăteşte pe consilierul său preferat, Radu Moisin - fost viceprimar în perioada lui Apostu - să-i ia locul. Primul pas va fi transformarea lui Moisin în viceprimar, mai ales că se ştie că Şurubaru a fost descoperit incompatibil. Planul lui Boc stă în picioare până în momentul în care PDL decide să-l excludă.

 

 

Comenteaza