Boc s-a întors din Boston cu idei pentru Cluj: aplicație pentru autobuzele școlare

Boc s-a întors din Boston cu idei pentru Cluj: aplicație pentru autobuzele școlare

Edilul Emil Boc împrumută idei pentru oraș de la Primăria Boston. El s-a întors recent dintr-o vizită în America, efectuată în cadrul Cluj Future of Work (CFW), program prin care orașul se pregătește pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

"Bostonul este recunoscut ca un puternic hub al inovării, după modelul Silicon Valley, dar în extrema opusă a Americii. Am fost la Primăria Boston, unde avem deja o relație foarte bună cu divizia de inovare - se numește New Urban Mechanics. Până în 2022 vom implementa acest model și la Cluj. Această divizie are ca scop să culeagă și să testeze idei și proiecte din societate și, dacă sunt fezabile, le implementează.

Un exemplu este aplicația "Where Is My School Bus", care arată părinților în orice moment unde sunt autobuzele care duc copiii la școlă, pe traseul spre și dinspre școală. Am să propun Consiliului Consultativ de Inovare și Tehnologia Informației să realizeze un brainstorming și să dezvolte o asemenea aplicație și pentru Cluj", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

12 trasee pentru autobuzele elevilor din Cluj-Napoca

Primăria și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins proiectul - votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă - „Autobuze școlare pentru elevi”, de la 5 la 12 trasee și la mai multe unități școlare din municipiu.

VEZI AICI TRASEELE! 

Clujul se pregătește pentru locurile de muncă ale viitorului. Cu bani de la UE

Cluj-Napoca este primul oraș din Estul Europei care beneficiază de o finanțare europeană prin programul Urban Innovative Actions. Proiectul de 5,6 milioane de euro, din care 80% finanțare nerambursabilă, are ca obiect analiza și testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri, administrativ, dar și comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

CFW, coordonat de Centrul Cultural Clujean, studiază și testează posibilități prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care viitorul le va aduce pe piața muncii. Proiectul are în vedere aspecte culturale și sociale: care sunt job-urile ce se pot dezvolta în sectoarele culturale și creative, ce se va întâmpla în sectoarele cu risc mare de automatizare sau în cele care au deja probleme de integrare pe piața muncii. Mai multe detalii, AICI!

Comenteaza