Boc se ceartă cu Uioreanu pe gratuităţile elevilor

Boc se ceartă cu Uioreanu pe gratuităţile elevilor
Primarul Emil Boc se laudă cu iniţiativa gratuităţilor oferite elevilor. El i-a cerut preşedintelui, Consilului Judeţean Horea Uioreanu, să procedeze la fel şi să aloce subvenţii similare pentru copiii din şcolile speciale, patronate de această instituţie. Uioreanu s-a grăbit să-l ironizeze pe Boc, apreciind că acesta nu ştie să se documenteze.

Primăria Cluj-Napoca a alocat peste 4 milioane de lei din bugetul public pentru a asigura abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun, pentru cei 18.700 de elevi din municipiu. Primarul Emil Boc i-a cerut lui Uioreanu să aloce şi el bani pentru cei aproximativ 2.000 de elevi din şcolile speciale pe care le patronează Consiliului Judeţean. În replică, Uioreanu i-a transmis lui Boc să se mai documnetze: „Domnul Emil Boc are grave probleme de documentare pentru că noi am rezolvat problema gratuităţilor pentru elevii din şcolile speciale de foarte multă vreme".

Uioreanu a precizat că sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj funcţionează 11 şcoli speciale, cu un efectiv de 1.815 elevi: „Este adevărat faptul că cea mai mare parte a acestora studiază la şcoli situate în municipiul Cluj-Napoca, dar la fel de adevărat este şi faptul că aproximativ jumătate dintre aceşti elevi provin din alte judeţe şi locuiesc în internatele şcolilor. Cât despre elevii şcolarizaţi în acele instituţii de învăţământ şi care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean asigură transport gratuit cu microbuzele aflate în dotarea şcolilor speciale. Copiii sunt luaţi de acasă dimineaţa şi transportaţi înapoi la locuinţă la finalizarea orelor de curs, în baza unor orare şi trasee stabilite de fiecare şcoală în parte. Există şi elevi ai şcolilor speciale care folosesc mijloacele de transport în comun, dar aceştia nu au nevoie de acordarea de gratuite specifică şcolarilor, ei beneficiind de facilităţi la transport în baza certificatului de handicap". „Boc să nu mai facă pe bunul samaritean şi să nu mai inventeze probleme în încercarea de a-şi netezi drumul spre Cotroceni pe seama copiilor cu handicap", i-a mai transmis Uioreanu.

Comenteaza