Boc: ”Situația este sub control, nu sunt motive de panică” 

Boc: ”Situația este sub control, nu sunt motive de panică” 

Primarul Emil Boc îi roagă pe clujeni să rămână în continuare în case și le transmite că totul funcționează normal la Cluj-Napoca și că nu există motive de panică.

”În următoarele săptămâni vom trece prin cea mai grea perioadă pe care am avut-o în Cluj-Napoca. Din al doilea război mondial nu am mai avut o asemenea situație. Noi, ca autorități, știm ce avem de făcut, avem situația sub control, nu sunt motive de panică", a spus Boc duminică, într-o conferință de presă.

Primarul a cerut sprijinul locuitorilor și i-a rugat să stea în continuare acasă și să respecte măsurile impuse.

"Paradoxal, în perioada următoare vom fi mai în siguranță acasă decît la spital, nu pentru că spitalele nu sunt pregătite, ci pentru că riscăm să le aglomerăm. De aceea, dacă stăm acasă ne protejăm și pe noi, dar ajutăm și cadrele medicale. (...) Bătălia cu virusul se va duce și în spitale, dar și cu noi înșine prin faptul că vom fi nevoiți să stăm acasă", a explicat edilul.

Primarul spune că administrația publică asigură funcționarea orașului și că nu sunt  probleme cu aprovizionareași nici cu serviciile.

"Toate serviciile sunt funcționale în oraș, nu avem probleme, de aceea pot să vă asigur că nu există motive de panică, nici în privința aprovizionării, am verificat, nu există risc să avem probleme cu aprovizionarea, cu farmaciile. Salariile, pensiile, bursele sunt asigurate. Elevii primesc burse în continuare”, a precizat primarul. 

Boc i-a felicitat pe clujenii care respectă măsurile impuse.

"Se respectă la Cluj măsurile, în ansamblu, și dacă vom fi în continuare conștienți că doar prin izolare și prin respectarea regulilor de distanțare socială vom putea ține epidemia sub control, atunci și noi vom ieși mai repede din această situație", a mai spus primarul.

Comenteaza