Boc spune că taximetriştii au voie să circule numai pe banda dedicată de pe Titulescu. Ei sunt de altă părere şi arată spre lege

Boc spune că taximetriştii au voie să circule numai pe banda dedicată de pe Titulescu. Ei sunt de altă părere şi arată spre lege

Contrele între primarul Clujului şi taximetrişti vizează circulaţia pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun. 

Edilul Emil Boc susține că taximetriștii au voie să circule astfel pe o singură arteră în oraș. ”Comisia de circulație a stabilit numai pe Bd. Nicolae Titulescu. Rămâne de văzut dacă va stabili să se circule și pe celelalte benzi dedicate”, a spus Boc, la un post de radio local.

Taximetriştii susțin încă că, potrivit ultimelor modificărilegislative, pot circula pe benzile dedicate și că se bucură de aceleași prevederi legale ca și mijloacele de transport în comun.

”Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni, organe de aplicare a legii, prin prezenta dorim să vă informăm că, în conformitate cu prevederile articolului 20, pct. 5, din legea 38/2003, conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu 29 martie, în Cluj-Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicată ei.

De asemenea, legea nr. 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment. În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, transmit cei din Asociația Taximetriștilor Cluj.

loading...
Comenteaza