Boc: „Toate garajele urmează să fie desființate! Am câștigat toate procesele în instanță"

Boc: „Toate garajele urmează să fie desființate! Am câștigat toate procesele în instanță"

După Gheorgheni, demolarea garajelor va ajunge și în celelalte cartiere ale Clujului. 600 de locuri de parcare au fost înființate recent pe Bulevardul Nicolae Titulescu, unde 500 de oameni care dețineau garaje și le-au demolat la somația primăriei.

„Toate garajele urmează să fie desființate, conform unei proceduri. Noi trebuie să fim fără fisură din punct de vedere legal, pentru că ne acționează în instanță în permanență. Am avut procese inclusiv pe aceste garaje de pe Titulescu. Repet, până acum am câștigat toate procesele în instanță.

Nu ne putem permite să facem totul repede, pentru că suntem pasibili de răspundere legală și trebuie făcute în primul rând cu informarea în prealabil. Au minimum 90 de zile pentru desființarea voluntară a garajelor, după care se emite decizia de desființare.

Nu intervenim imediat, lăsăm ca după aceea oamenii să mai aibă timp să și-l ridice de bună voie. Dacă nu, noi intervenim. Toate aceste lucruri necesită timp, dar nu le putem face decât în această manieră”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În primăvara anului viitor, marea demolare a garajelor de cartier se va muta, cel mai probabil, pe Calea Florești. Sunt 538 de garaje în această zonă. 

Comenteaza