Boc: „Toleranţă 0. Mergem până la plângere penală”. Poliţia Locală este cu ochii pe dezvoltatorii imobiliari

Boc: „Toleranţă 0. Mergem până la plângere penală”.  Poliţia Locală este cu ochii pe dezvoltatorii imobiliari
Camioanele nu au voie să murdărească străzile

Poliţia Locală a dat 33 de amenzi în valoare de 48.000 de lei dezvoltatorilor imobiliari.

Poliţia Locală a dat, în ultimele săptămâni, 33 de amenzi, în valoare totală de 48.000 de lei, dezvoltatorilor imobiliari care nu respectă HCL 191, din 2009. Este vorba despre hotărârea prvind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, în care se prevăd amenzi pentru vehiculele care ies din şantiere sau curţi şi murdăresc carosabilul. Această hotărâre de Consiliu Local are o vechime de nouă ani, dar a început cu adevărat să fie aplicată anul trecut.

„În ceea ce priveşte şantierele, avem toleranţă zero. Maşinile nu au voie să fie murdare atunci când părăsesc şantierul. Poliţia Locală a dat 33 de sancţiuni, în valoare de 48.000 de lei, celor care nu utilizează rampele de spălare a roţilor sau care utilizează necorespunzător aceste rampe. Dacă la Viena, la Munchen şi în general în Occident se poate, trebuie să se poată şi la Cluj. Nu ne batem joc de curăţenia oraşului şi de sănătatea cetăţenilor”, a spus primarul Emil Boc, miercuri, la Realitatea FM Cluj.

Boc a subliniat că amenzile contravenţionale sunt doar primul pas din demersurile pe care le are în vedere Poliţia Locală: „Vom merge până la închiderea şantierului şi la plângere penală. Rampele de spălare sunt o cerinţă din organizarea de şantier, totul e prevăzut în autorizaţia de construire, aşa că dacă nu au rampe înseamnă că nu respectă autorizaţia de construire”.

Primarul a mai declarat că Poliţia Locală face controale la sesizări, dar şi că face verificări tematice zilnice la şantiere.

Iată ce prevede HCL 191 din 2009:

„Art. 3. Faptele săvârşite de persoane fizice şi juridice, cu încălcarea normelor privind curăţenia stradală şi a spaţiilor verzi şi colectarea deşeurilor, constituie contravenţii şi se sancţioneză cu amendă, după cum urmează: (...) 7. Murdărirea carosabilului de către autovehicule şi vehicule care ies din şantiere, din curţi, incinte sau drumuri de câmp, cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei; (...) Art. 4. Faptele săvârşite de pesoane fizice şi juridice, cu încălcarea normelor privind organizările de şantier, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă, după cum urmează: 1. neamenajarea rampelor de spălare (platformă betonată cu sistem de colectare a apei racordat la canalizare sau fosă septică şi pompă de apă sub presiune) a autovehiculelor şi utilajelor în organizările de de şantier, cu amendă de la 2.000 lei la 2.500 lei; 2. neutilizarea sau tilizarea necorespunzătoare a rampelor de spălare, cu amendă de la 1.500 lei la 2.000 lei;”

Comenteaza