Video Boc: Urmăm tranziția de la „făcut în Cluj” la „inventat în Cluj”

Boc: Urmăm tranziția de la „făcut în Cluj” la „inventat în Cluj”

Edilul Clujului a participat la Future Summit, o dezbatere live cu privire la viitorul orașelor europene.

"Am participat astăzi la cea de-a 5-a ediție a Future Summit, un eveniment anual despre inovație, tendințele viitorului și impactul tehnologiei asupra societății. Anul acesta, conferința reunește peste 95 vorbitori în 35 de dialoguri în mediul virtual.

Alături de primarul municipiului Brașov, dl Allen Coliban, am luat parte la panelul intitulat Orașele Viitorului, unde am dialogat deschis cu privire la principalele provocări în crearea unei creșteri economice durabile în orașele europene.

Planificarea pe termen mediu și lung a strategiei de dezvoltare, educația digitală, schimbul de cunoștințe și utilizarea noilor tehnologii, a tehnicilor viitorului, reprezintă câțiva pași pe care putem să îi urmăm pentru a asigura dezvoltarea durabilă a comunităților noastre. Economiile locale trebuie să sprijine sistemele de inovare, astfel încât să putem avea în orașe locuri mai bune de muncă. Spre exemplu, una dintre direcțiile pe care dorim să o urmăm este tranziția de la „făcut în Cluj” la „inventat în Cluj”.

Am concluzionat că orașele pe care le conducem trebuie să fie construite pentru oameni, nu pentru profit, după modelul: verde, digital și rezilient, și că este foarte important să împărtășim modele de bune practici pentru o dezvoltare a României așa cum ne-o dorim fiecare", a declarat edilul Emil Boc. 

Comenteaza