Boc vrea să ducă metroul și în Sopor. Până atunci, vin trotuarul și autobuzul

Boc vrea să ducă metroul și în Sopor. Până atunci, vin trotuarul și autobuzul

Primarul Emil Boc a afirmat, joi, la un post de radio local, că metroul ar putea ajunge și în zona Sopor, unde primăria pregătește un cartier ce se va întinde pe 240 ha și unde ar urma să locuiască între 50.000 şi 70.000 de oameni.

Emil Boc a spus joi, la Napoca FM, că în viitor nu este exclus ca metroul să ajungă în zona Sopor. În prezent, traseul viitorului metrou este "desenat" doar pe axa Est-Vest a oraşului, de la Gilău până la podul Ira în Cluj-Napoca. 

„Pe termen lung nu este exclus ca la un moment dat inclusiv o linie de metrou să ajungă în Sopor, undeva în etapa a treia a proiectului, peste mulți ani de acum înainte. Axa principală va fi, evident, Mănăștur-IRA, dar după aceea vom avea în vedere aceste zone, pe orizontală”, a spus primarul.

Dar, până la metrou, primarul a spus că se lucrează la trei proiecte în zonă, fiind prevăzut, pentru început, un trotuar și o linie de autobuz, "posibil în această toamnă".

”Lucrăm la trei proiecte pentru colonia Sopor: în primul rând este tot ce înseamnă cartierul nou, unde este un concurs internațional cu finalitate undeva în luna octombrie, pentru pregătirea celui mai modern cartier din România, după standarde europene, mondiale, concurs de soluții realizat împreună cu Ordinul Arhitecțiilor din România. Al doilea proiect vizează realizarea unei străzi de 18 metri lățime, în paralel cu proiectul Centurii Metropolitane, pentru că trebuie să existe corelarea cu legătura din centura care acum e la avizare, la minister. Trei: realizăm întreținerea străzii până la finalizarea lucrărilor la rețele, pentru ca oamenii să poată circula și lucrăm acum cu poliția pentru a găsi o soluție pentru un trotuar, care azi nu există, și dorim, în paralel, și introducerea unei linii de transport public", a spus Boc. 

Licitația publică pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) SOPOR - MASTERPLAN a fost lansată în 6 iunie 2019, iar data limită de depunere a ofertelor este 2 octombrie. 

CITEȘTE ȘI

A fost lansat concursul de soluții pentru Sopor

Trasee Metrou - Tren Metropoliotan - Centură Metropolitană)
Comenteaza