Boc vrea să întreacă Bucureştiul. Începe cu o grădiniţă „grăsuţă” în centru

Boc vrea să întreacă Bucureştiul. Începe cu o grădiniţă „grăsuţă” în centru
Amenajarea celei mai mari creşte din grădiniţe din centrul oraşului a început, astăzi, după ce primarul Emil Boc a marcat pe teren momentul. 500.000 de euro de la bugetul local vor fi direcţionaţi înspre şantierul de pe Moţilor unde vor fi disponibile, din 2014, aproximativ 300 de locuri.

Nouă grădiniţă şi creşă va fi amenajată pe strada Moţilor nr. 58 prin reconversia fostelor ateliere Napoca. Acesta a intrat oficial în şantier şi urmează să fie dată în folosinţă în 2014, mai precis în 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului. La final, vor fi create 295 de locuri, din care 175 pentru copiii preşcolari şi 120 pentru cei de creşă.

Cea mai mare creşă şi grădiniţă din Cluj-Napoca a intrat în şantier, investiţia în reconversia atelierelor care funcţionau în clădirea din centrul oraşului şi amenajarea ei ajungând la 500.000 de euro, bani asiguraţi de la bugetul local. Aproape 300 de locuri vor fi oferite copiilor după finalizarea lucrărilor, anul viitor.

Primarul Emil Boc a ţinut să menţioneze ieri că prin amenajarea celei mai mari creşe şi grădiniţe din oraş, Clujul va mai face un pas pentru a devansa Capitală. Boc a subliniat că în strategia de dezvoltare a oraşului, obiectivul fixat este cel de a depăşi Bucureştiul. Deja, susţine edilul, oraşul poate să concureze cu Capitală având în vedere că în ultimii patru ani în municipiu s-au creat peste 1200 de locuri în grădiniţe şi 405 de locuri în creşe.

 

Comenteaza