Boc vrea Sala Sporturilor. „Nu e normal să nu ai ventilaţie. Am transpirat ca toată lumea”

Boc vrea Sala Sporturilor. „Nu e normal să nu ai ventilaţie. Am transpirat ca toată lumea”
Sala Sporturilor "Horia Demian" | Foto: u-cluj.ro

Edilul Clujului, Emil Boc, a declarat că şi-ar dori ca primăria să administreze Sala Sporturilor Horia Demian.

Sala Sporturilor Horia Demian în administrarea primăriei? Perfect posibil. Dacă Ministerul Tineretului şi Sportului ar pune în practică proiectul descentralizării, atunci întregul patrimoniu administrat de Direcţia de Sport Judeţeană ar urma să fie preluat de consiliul judeţean sau de primărie.

Concret, ministerul administrează la Cluj Sala Sporturilor Horia Demian, Hotelul Stadion (a nu se confunda cu Hotelul Sport), Sala de Gimnastică Sonia Iovan şi clădirile fostei administraţii a taberelor şcolare.

„În proiectul de descentralizare din 2013 era prevăzută această măsură, de a se trece bazele sportive la autorităţile judeţene sau locale. Dacă se va continua acel proiect, atunci vom putea prelua Sala Sporturilor, noi sau Consiliul Județean, vom vedea ce decide guvernul. Sala Horia Demian ar fi mult mai modernă decât este acum.

Nu e normal să nu ai ventilaţie; e un lucru mic, dar face diferenţa. Am fost la meciul Potaissei Turda şi am transpirat şi eu, ca toată lumea. Nu spun că sala nu este întreţinută, dar e nevoie de ventilaţie, de aer condiţionat. Dacă actualii administratori nu primesc bani, ce să facă?

Noi am putea să ne implicăm, dar momentan nu putem finanţa, pentru că nu este în administrarea noastră. Principiul descentralizării, care funcţionează în toată lumea civilizată, este că autoritatea locală e mai aproape de problemele cetăţenilor şi poate să le rezolve mai rapid”, a spus primarul Emil Boc, luni, la Realitatea FM.

Primăria are în administrare Sala Polivalentă, inaugurată în 2014, iar în 2018 are estimat pentru prima dată profit. În această sală extinsă la 9.200 de locuri s-au organizat Campionatele Europene de Gimnastică, EuroBasket 2017, meciuri de FedCup şi de Cupa Davis, numeroase concerte, spectacole, târguri și conferinţe.

Comenteaza