Bocanci Clujana pentru elevi VIDEO

Bocanci Clujana pentru elevi  VIDEO
Consilierii judeţeni PSD intenţionează să propună două proiecte executivului Consiliului Judeţean, ce-i vizează în primul rând pe elevii din mediul rural. Încă de anul acesta elevi de clasele I-VIII ar putea primi câte o pereche de ghete Clujana pentru a fi încurajaţi astfel să meargă la şcoală. De asemenea, de anul viitor copiii de clasa I care provin din familii modeste ar putea obţine câte 100 de lei.

Consilierul judeţean PSD Mihaela Rozor a propus ca în bugetul de anul viitor să se aloce o sumă de 500.000 de lei pentru ca fiecare copil de clasa I care provine din familii mai sărace (cu un venit de maximum 300 de lei pe membru de familie) să primească câte 100 de lei, bani pe care părinţii să-i folosească pentru rechizite sau îmbrăcăminte. Consilierul PSD Valentin Cuibus a mai propus ca încă de anul acesta copiii din mediul rural, din clasele I-VIII, să fie recompensaţi cu câte o pereche de ghete Clujana. "Sunt foarte mulţi copii care nu dispun nici măcar de transport din pricină că primăriile nu au bani. Ca atare, ne-am gândit că i-am încuraja foarte mult pe copiii din mediul rural dacă le-am oferi câte o pereche de bocanci Clujana noi", a spus Cuibus.

Preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe, a declarat că este de acord cu varianta ca elevii să obţină ghete. "Trebuie să vedem de ce bani este nevoie pentru un astfel de demers şi de unde îi putem lua acum, pe final de an. Apoi mai trebuie să identificăm o procedură de achiziţie. Cred că pentru un astfel de demers sunt implicaţi mai mult de 100.000 de euro, iar atunci se impune să organizăm licitaţie", a spus Tişe. El nu exclude posibilitatea ca de anul viitor elevii să fie ajutaţi şi financiar.

Comenteaza