Bonţidean: „Nu facem faţă cu două automacarale"

Bonţidean: „Nu facem faţă cu două automacarale
Poliţia Locală şi RADP au trecut la ridicarea de maşini şi au mult de lucru.

Ora 12:00. Un şofer şi-a parcat maşina, un Ford Fiesta negru, cu numere de Cluj, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Cinci oameni, doi poliţişti locali şi trei angajaţi ai Serviciului Ridicări Maşini, de la RADP, sunt prezenţi. Vehiculul este ridicat şi transportat pe Calea Someşeni, acolo unde se află parcarea special amenajată pentru maşinile parcare neregulamentar.

„Prima ridicare a fost înainte de 08:15. Avem banda de urgenţă de pe Iuliu Haţieganu, care e permanent blocată, avem tot timpul reclamaţii de la Ambulanţă, că maşinile vin de la Baia Mare şi au dificultăţi când sunt 10 m până la spital", a spus Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale.

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 21/2017 și este de 547 de lei, TVA inclus, pentru o singură zi de „cazare" a maşinii în depozitul din Someşeni. Plata pentru 24 de ore de depozitare a maşinii este de 43 de lei, la care se adaugă TVA. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea este de 294 de lei.

RADP are două automacarale, dar până la toamnă vor mai veni alte două. Pe SEAP a fost postat un anunţ de licitaţie pentru cumpărarea a încă două automacarale, la o valoare estimată de 1,13 milioane de lei. Depunerea ofertelor se poate face până în 9 martie, ora 16, iar termenul maxim de furnizare a utilajelor este de şase luni de la semnarea contractului.

„Nu facem faţă cu două automacarale, pentru că este un oraş mare. Vor mai veni două, iar cu patru vom fi la limită. Eu mizez pe faptul că în cel mult două luni lumea se va obişnui şi nu îşi va parca maşina neregulamentar. Problema este că vin mulţi din alte localităţi şi nu sunt obişnuiţi. Ei ne vor da de lucru", a spus Bonţidean.

Măsura ridicării maşinilor parcare neregulamentar se aplică în cazuri precum oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gosposdărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

11

maşini parcate neregulamentar au ridicat joi, până la ora 16:30, angajaţii RADP

Comenteaza