Borhanci se leagă “cu asfalt” de oraş până în iarnă

Borhanci se leagă “cu asfalt” de oraş până în iarnă
Administraţia locală din Cluj-Napoca promite că artera va fi modernizată până în noiembrie, chiar dacă de trei luni şantierul a avansat foarte lent.

După mai bine de trei luni de la deschiderea şantierului pe strada Borhanci şi la două luni de la momentul în care Primăria Cluj-Napoca a sistat şantierul întrucât mai multe imobile nu erau racordate la sistemul de canalizare, apele s-au liniştit şi constructorii au conturat un front de lucru. Situaţia racordurilor la reţeaua de canalizare nu s-a lămurit, însă administraţia locală se angajează că va asfalta artera până în noiembrie, anul acesta, indiferent dacă unii vor rămâne cu fose septice sau staţii de epurare, argumentând că asfaltul va regla toate problemele, aşa cum s-a întâmplat şi pe strada Câmpului.

Administraţia locală clujeană a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare pe strada Borhanci la jumătatea lunii martie, după ce timp de mai bine de trei ani riveranii au asaltat instituţia cu sesizări privind starea jalnică în care se găseşte această arteră. După o încercare nereuşită de a finanţa lucrările din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, primăria a inclus lucrările de modernizare a străzii Colonia Borhanci în bugetul de anul acesta şi a deschis şantierul.

La nici două săptămâni, lucrările au fost sistate, iar primăria a somat locuitorii de pe strada Borhanci să se conecteze la sistemul de canalizare, menţionând că şantierul de modernizare nu poate avansa decât după ce oamenii se leagă la reţea. "Din punctul nostru de vedere, lucrările de pe strada Borhanci la reţelele de apă şi canalizare sunt încheiate. Aceastea au fost efectuate după o anumită configuraţie a parcelelor, însă, între timp, oamenii au mai vândut din teren pentru construcţii noi şi de aici au apărut imobile care nu erau racordate. De acestea aspecte se ocupă primăria, să-i convingă", a afirmat directorul Companiei de Apă Someş, Dorin Ciatarâş.

Reprezentanţii municipalităţii spun că, după ce instituţia a somat cetăţenii, o parte din ei s-au conformat şi s-au racordat. "Noi vom mai trece în revistă o dată situaţia din teren. Nu avem date cu numărul celor neracordaţi şi cu racordurile făcute după transmiterea somaţiilor. Probabil vor mai rămâne imobile neracordate la sistemul de canalizare, însă în timp lucrurile se vor regla, aşa cum s-a întâmplat şi pe strada Câmpului. Aici s-a întâmplat la fel, cetăţenii aveau fose septice şi staţii de epurare, dar au constatat că este mai ieftin să se racordeze la reţeaua de canalizare", a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Aceasta a adăugat că probleme racordurilor nu influenţează în prezent şantierul de modernizare.

Potrivit datelor furnizate de primărie, în prezent, pe Borhanci există trei şantiere într-unul: cel de modernizare a arterei unde lucrează consorţiul Diferit-Kiat, cei care se ocupă pentru primărie de modernizarea şi întreţinerea străzilor din oraş, cel al E.ON Gaz şi cel pentru reţeaua de canalizare, unde firmele agreate de Compania de Apă Someş se ocupă de racordarea doritorilor.

Şantierul de modernizare a străzii este în stadiu incipient, executându-se doar lucrări de săpături. Municipalitatea a transmis însă că în prezent constructorii au definit un front de lucru şi pot lucra. Pentru modernizarea străzii Borhanci termenul de finalizare este de şapte luni. "Vorbim despre luna noiembrie pentru terminarea lucrării şi sperăm să ne încadrăm în acesta", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al primăriei.

Lucrările de reabilitare a străzii Borhanci, care însumează peste 3 kilometri, prevăd amenajarea şoselei cu două sau trei benzi, precum şi construirea de trotuare şi rigole pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 8,4 milioane de lei.

 

Etichete
Comenteaza