Branșamentele la rețelele de utilități publice, INTERZISE la Chinteni după ce se asfaltează străzile

Branșamentele la rețelele de utilități publice, INTERZISE la Chinteni după ce se asfaltează străzile

Primarul comunei Chinteni anunţă o acţiune de verificare a branșamentelor la rețelele de utilități publice, inclusiv, existența / inexistența iluminatului public pe străzile din comună care vor fi asfaltate în perioada următoare cu bani de la Guvern. 

"În atenția locuitorilor comunei Chinteni, Având în vedere necesitatea clarificării unor probleme sesizate de către dumneavoastră, punctăm în cele de mai jos următoarele aspecte:

1. Pietruirea străzilor din comuna Chinteni, începută încă din cursul anului trecut, s-a realizat ca urmare a alocărilor financiare din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru unitățile administrativ - teritoriale afectate de calamitățile naturale, prin HG nr. 992/2021.

2. În următoarea perioadă vom trece la verificări pe fiecare stradă în parte, pentru a constata care este stadiul realizării branșamentelor la rețelele de utilități publice, inclusiv, existența / inexistența iluminatului public.

După cum am mai afirmat și în nenumărate rânduri, după asfaltarea străzilor orice acțiune asupra stării acestora este interzisă.

3. În vederea asfaltării străzilor, a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cererea de finanțare a obiectivului de investiții "Modernizare străzi în comuna Chinteni", în cadrul programului Anghel Saligny. Străzile pentru care a fost depusă cererea de finanțare în vederea asfaltări sunt: Munții Oașului, Cascada Vălul Miresei, Munții Mehedinți, Munții Lotru, Munții Bucegi, Curcubeului, Munții Șureanu, Munții Rodnei, Munții Hercinici, Măcinului, Kelemen Arpad, Nucului, Frasinului, Clopoțeilor, Ady Endre, Fierului, George Enescu, Calatis, Plopilor, Răzoare, Cetății, 21 Decembrie, Crinului, Ștefan cel Mare, Decebal, Mălinului, Burebista, Sarmisegetuza, Mihai Viteazu, Traian, Ion Creangă, Dâmboviței, Gurghiului, Alexandru Borza, Marin Sorescu, Jijiei, Vișinului, Mesteacănului, Scorurilor, Bradului, Mărului, Molidului, Piersicului, Teiului, Gorunului, Luceafărului, Bucuriei, Păcii și Priveliștei.

Vă atragem atenția însă că, chiar în contextul aprobării finanțării pentru toate străzile mai sus menționate, dacă situația juridică a acestora nu este clară, nu vom trece la asfaltare, rezervându-ne dreptul de a le înlocui cu alte străzi", anunţă Lucia Magdalena Suciu, primarul comunei Chinteni. 

Comenteaza