Buget RECORD pentru județul Cluj în 2024. Tișe a anunțat care sunt domeniile prioritare: „Sănătatea, educația, drumurile”

Buget RECORD pentru județul Cluj în 2024. Tișe a anunțat care sunt domeniile prioritare: „Sănătatea, educația, drumurile”

Bugetul general al județului Cluj pe anul 2024 este de aproximativ 1,5 miliarde de lei (305 milioane euro) și este mai mare decât cel de anul trecut cu aproape 80 de mil. de lei.

Concrect, bugetul general este de 1.523.624.640 de lei. Bugetul local al județului este de 845.422.660 de lei. Suma alocată anul acesta pentru secțiunea de funcționare se ridică la 486.154.040 de lei, iar la secțiunea de dezvoltare este prevăzută suma de 359.268.620 de lei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, marți, ce domenii și proiecte majore sunt prinse în bugetul instituției pe care o conduce, în anul 2024.

Bugetul general și prima proiecție a acestuia este în consultare publică. Așteptăm propuneri, sugestii, scenarii de modificare. Bugetul va intra la dezbatere și vot, în plenul forului județean, în luna februarie. El mai poate suferi modificări. Printre domeniile pe care noi le tratăm și anul acesta cu prioritate sunt: sănătatea, educația, infrastructura rutieră, problema deșeurilor, problema Spitalului de Copii, ș.a.m.d..

O parte din bani sunt cofinanțări. Ne dorim să începem construirea Spitalului Pediatric Monobloc, urmând să aducem ulterior bani de la Guvern și din alte surse de finanțare. Este un proiect la care țin foarte mult și va începe în curând. De asemenea, pentru cofinanțări pe proiectele de drumuri, unde avem finanțări europene, trebuie să cofinanțăm noi partea de cheltuială. 

Totodată, avem foarte multe proiecte la toate spitalele noastre. Vorbim de dotări suplimentare la ATI, dar și la alte secții. Și aici avem nevoie de cofinanțări. Tot ceea ce avem în momentul de față va intra numai pe aceste proiecte europene, fie cofinanțări de proiecte în curs, fie început de proiecte pe care nu le avem în curs. Niciun ban nu va merge pe cheltuială, ci doar pe investiții”, a declarat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a publicat în consultare publică bugetul pentru anul 2024. Locuitorii județului Cluj pot depune propuneri până în data de 26 ianuarie la Registratura Consiliului Județean, pe Calea Dorobanților nr. 106 sau online, la adresa de e-mail infopublic@cjcluj.ro. 

Comenteaza