Exclusiv Bugetarul care își construiește bloc de 3 milioane de lei. ”E treaba mea de unde am bani”

Bugetarul care își construiește bloc de 3 milioane de lei. ”E treaba mea de unde am bani”
Aici își face bloc șeful ISC
Bugetarul care își construiește bloc de 3 milioane de lei. ”E treaba mea de unde am bani”
Bugetarul care își construiește bloc de 3 milioane de lei. ”E treaba mea de unde am bani”
Bugetarul care își construiește bloc de 3 milioane de lei. ”E treaba mea de unde am bani”

Un șef de instituție bugetară s-a apucat să construiască. Face un bloc cu 30 de apartamente și se va controla pe sine.

Inspectorul șef regional al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Laurențiu Viorel Ruen, se apucă de construit. Ruen și-a autorizat pe persoană fizică un bloc pe str. Salcâmului 1-3, la doi pași de Sala Polivalentă, pe malul Canalului Morii. Având în vedere poziția sa, ar urma să se controleze pe sine. Pe teren exista o clădire, actualmente demolată.

În declarația de avere a lui Ruen apare imobilul demolat, evaluat la 333.270 de lei. În locul său ar urma să răsară această nouă clădire cu 30 de apartamente și spații comerciale, care va avea subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras. În zona imediată nu există niciun imobil de o asemenea înălțime, dar nu este în contradicție cu planul urbanistic general; potrivit acestuia, în zonă se pot construi clădiri de cel mult 28 m.

Totuși, rămâne întrebarea de unde are bani un bugetar să ridice un imobil, care, potrivit autorizației de construire, ar urma să coste 3 milioane de lei. Concret, în autorizație apar estimări ca 2.953.600 lei pentru ridicarea imobilului și 29.536 de lei pentru organizarea de șantier. Ruen și-a luat și angajamentul de a moderniza și extinde podețul peste Canalul Morii care face accesul pe proprietate.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Ruen a fost depusă în 23 mai. Acesta are conturi de 14.599 de euro la o bancă și 5.580 de euro la alta, respectiv acțiuni de 2.217 lei la Societatea de Investiții Financiare SIF Transilvania. Deține case și proprietăți în localitățile Bologa și Rogojel, iar la Cluj-Napoca este fericitul deținător a două apartamente și a unui vehicul de teren vechi de opt ani.

În 2017, a încasat 88.739 de lei cu titlul de salariu, adică 7.394 de lei pe lună. La acesta se adaugă 21.669 de lei, respectiv 6.470 de lei din închirieri. Așa. Și mai deține bijuterii de 30.000 de lei. O duce bine, dar până la 3 milioane de lei mai e de numărat.

Natural, l-am întrebat chiar pe Ruen de unde are banii pentru construcție. Inclusiv am dorit să știm dacă a contractat un credit bancar. Răspunsul a venit destul de agresiv. ”Nu am ce să vă spun. E treaba mea de unde am bani să construiesc. Nu am lucrat toată viața la stat”, a spus șeful ISC Cluj.

Comenteaza