Bugetul clubului Sticla Arieșul Turda, nou motiv de ceartă între primarul Matei și consilierii locali

Bugetul clubului Sticla Arieșul Turda, nou motiv de ceartă între primarul Matei și consilierii locali
| Foto: Facebook.com/SticlaAriesul

Mai multe discuții în contradictoriu au avut loc, joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Turda. Mărul discordiei a fost reprezentat de banii dați de primărie către clubul de fotbal Sticla Arieșul Turda.

După scandalul din urmă cu câteva zile de la Turda, în care edilului Cristian Matei i s-a cerut demisia în mod repetat de către cei de la PMP, ziua ședinței de Consiliu Local a adus noi tensiuni între aceștia. De această dată, împotriva primarului Matei s-au întors și cei de la USR.

Pe ordinea de zi a fost și Proiectul de hotărâre privind aprobarea contribuției financiare lunare a Municipiului Turda către Asociaţia Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Acesta prevedea aprobarea, începând cu luna ianuarie 2022, contribuția financiară lunară din partea administrației locale către clubul sportiv a sumei de 100.000 de lei.

Consilierul Local al PMP, Koloszi Atilla, a intervenit și a afirmat că solicitarea unei asemenea sume „fără un obicetiv” sau „fără a avea o strategie” este „de-a dreptul iresponsabil”.

„Nu există nicio acoperire pentru această sumă. Nu are nicio asumare de responsabilitate. Grupul PMP nu va vota așa ceva. Solicit ca această sumă să aibă o acoperire când ajunge în Consiliul Local”, a spus acesta. 

La rândul său, Andrei Suciu, de la USR, a dorit să-l întrebe pe inițiatorul proiectului, care este chiar primarul Cristian Matei, cine a luat hotărârea să se acorde această sumă.

„Pentru ce doriți să știți domnul Suciu? Să vă audă presa? Acest club, de la înființare, are 100.000 de lei pe lună. Inițiatorul a hotărât această sumă, adică eu. Dacă doriți să votați, votați. Dacă nu, nu”, a fost replica edilului municipiului Turda.

Proiectul a trecut, acumulând 12 voturi „pentru”, 6 împotrivă și 2 abțineri.

În acest moment, Sticla Arieșul Turda ocupă locul 7 în Liga a III-a, seria 9, cu doar 14 puncte acumulate în 15 etape.

Comenteaza